FC Midtjylland - Brøndby

Danmark: Superligaen
FC Midtjylland Evander (79), A. Dreyer (82)
MCH ArenaFuld tid2-2
Brøndby C. Cappis (14), A. Bruus (90)
LineupReferatVideoKampe

FCM smed fatale point i stort drama

Af Niklas Gerster

FC Midtjylland smed fatale point i guldkampen, da Brøndby i de døende minutter fik 2-2 i en højdramatisk affære.

Article image

Der var pres på FC Midtjylland inden hjemmeopgøret imod Brøndby, da FCK gjorde deres arbejde i går ved at slå Silkeborg. ”Ulvene” var pisket til sejr, hvis de ville holde trit med FCK i jagten på DM-guldet. Der var dog lagt op til spekulationer i FCM-forsvaret, da både Nikolas Dyhr og Mads Døhr Thychosen måtte udgå fra AaB-kampen. FCM måtte derfor justere i den bagerste kæde.


Brøndby tog til Herning med deres første pointhøst i mesterskabsspillet, da de senest sled et 1-1-resultat hjem imod FCK. Det har været et skuffende mesterskabsspil for Vestegns-klubben, men de slog en streg i sandet med det ene point imod FCK. Derudover var profilerne Anis Slimane og Andreas Maxsø, som havde færdigafsonet karantæner tilbage i truppen. Brøndby trængte også til en sejr, hvis håbet om en europæisk placering skulle leve.

De to mandskaber blev mødt af en flot kulisse på et næsten fyldt MCH Arena, der afspejlede kampens vigtighed. I kampens indledende fase forsøgte begge hold at finde momentum, og pressede hinanden godt. FC Midtjylland fik dog et overtag og pressede på med fysik og direkte aktioner. Det medførte en gigantchance til Charles i det 8.minut, da han i det lille felt pludselig blev headet helt fri, men han brændte den store mulighed, og Mads Hermansen i Brøndby-målet leverede en klasseredning. Kort efter var det Gustav Isaksen, som havde en energisk aktion og afslutning, som Hermansen også reddede.

Bedst som man troede, at FC Midtjylland skulle til at dominere, ændrede kampens karakter sig pludseligt. FCM måtte på grund af skader ty til en ny forsvarskonstellation, og spillede med midtbanespilleren Charles på en noget uvant position som venstre wingback. Netop han var involveret, da FCM lavede en fejl på midten, som Brøndby straffede kynisk på en omstilling. Slimane afleverede bolden dybt i Charles' forsvarsside, hvorefter hurtige Simon Hedlund kunne spille Christian Cappis helt fri i midten af feltet. En fin afslutning af Cappis og dermed stod den 0-1 i Herning efter 14 minutter.

Scoringen virkede til at chokere hjemmeholdet, og de fik aldrig for alvor rystet det af sig i første halvleg. Det blev nervøst, og de lavede flere fejlafleveringer. Brøndby fik skabt et kampbillede, der virkede til at gå lige efter planen. De stod sikkert i deres lave forsvarskæde, og afmonterede det meste, som FCM forsøgte at bryde igennem med. Brøndby lurede på flere omstillinger, og lykkedes enkelte gange med at spille sig fri. Resten af halvlegen forløb dog chancefattigt efter 0-1 målet.

Kampbilledet fra første halvleg fortsatte i en meget lang periode. FCM sled med at skabe gennembrud, og Brøndby forsvarede flot deres eget felt. Især Kevin Tshiembe kom på tværs af meget af det, som midtjyderne forsøgte at sætte op. Samtidigt lykkedes Brøndby godt med at trække tempoet ud af opgøret. Derudover var de dygtige til at køre deres omstillinger samt til at trække frispark. Intensiteten var dalet gevaldigt på MCH Arena, og FC Midtjylland havde brug for et mirakel, hvis ikke tiden blot skulle rinde stille og roligt ud for dem.


Et mirakel opstod så ud af det blå da en ellers usynlig Evander i det 79. minut, pludselig tog sagen i egen hånd. Med en elegant tunnel rundede han Blas Riveros, hvorefter han driblede ind i feltet, og lagde an til at ville aflevere. I stedet snød han Mads Hermansen i målet til at lave et udfald, hvorefter den brasilianske kreatør stille og roligt lagde den ind under målmanden. Dette bragte gejsten tilbage hos publikum på MCH Arena, og lydniveauet steg på stadion. Blot få minutter efter fik hjemmeholdets tilskuere så igen noget at glæde sig over. Igen var Evander på spil med en lobbet aflevering ind i feltet til Raphael Onyedika, der afsluttede, hvorefter Anders Dreyer dukkede op og bankede 2-1-scoringen i nettet. Ekstase på MCH Arena og sejren virkede til at være sikret.

Dramaet ville dog ingen ende tage, og det blev hektisk og nervøst i slutminutterne. Dybt inde i overtiden kunne FCM ikke få clearet et højt indlæg ordentligt. Andreas Bruus samlede returbolden op, og sparkede den hårdt imod det korte hjørne. David Ousted i målet kunne ikke nå ordentligt ned til den, og måtte lade sig passere. 2-2 blev dermed slutresultatet i en højdramatisk affære, hvor FCM tog sig en ordentlig dukkert i guldkampen. Brøndby kan dog omvendt tage meget med fra dette opgør, og deres muligheder for at spille europæisk fodbold i næste sæson lever fortsat.

FC Midtjylland
(3-4-3)
31D. Ousted
14H. Dalsgaard ↪46
28E. Sviatchenko (C)
5D. Høegh
6J. Andersson
37R. Nwadike
10Evander
35Charles ↪62
18E. Chilufya ↪90
36A. Dreyer
45G. Isaksen ↪73
Bænk
30J. Thompson
19V. Love
53V. Lind ↩90
74Júnior Brumado ↩73
73Juninho ↩46
7P. Sisto ↩62
8M. Meyer
Brøndby
(4-3-1-2)
30M. Hermansen
17A. Bruus
5A. Maxsø (C)
18K. Tshiembe
15B. Riveros
25A. Slimane ↪86
6J. Bell ↪85
23C. Cappis ↪81
27S. Hedlund
24M. Divković ↪69
36M. Kvistgaarden ↪46
Bænk
16T. Mikkelsen
12C. Björk ↩85
3H. Heggheim
4S. Rosted ↩81
8M. Greve ↩69
22J. Radošević ↩46
29P. Bjur ↩86

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Liverpool - Real Madrid
ANNONCE