Fodbold nyheder

Hvorfor holder vi ikke alle med Silkeborg IF?

Af Anders Mathiasen

Silkeborg IF imponerer med flot spil og fornemme mål mod selv de bedste hold i Superligaen. Stadigvæk er der nogle, der mener, at der findes bedre fodboldhold i Superligaen; hvorfor egentlig det?

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Silkeborg IF tog fredag aften deres sjette sejr på stribe i Superligaen for første gang i klubbens historie. Rekordkampen blev vundet på et mål i de sidste sekunder af dommerens tillægstid, på et hovedstød fra Superligaens topscorer Nicklas Helenius på en assist fra Nicolai Vallys, der i øvrigt ligger i toppen af listen over spillere med fleste assists i sæsonen. Disse tal i sig selv er imponerende for et oprykkerhold, selvom cheftræner Kent Nielsen ikke vil benævnes således. Læg dertil, at SIF spiller noget af det smukkeste fodbold Superligaen nogensinde har set.


Så spørgsmålet er: Hvorfor er vi ikke alle Silkeborg-fans? I fodboldpodcasten ”Fodboldlisten” hørte jeg forleden en af værterne sige, at han langt hellere ville se kampen mellem FC Midtjylland og FC København, som endte 0-0, end han ville se SIF-AaB, der endte 4-2. Han begrundelse var, at det altid er sjovere at se fodboldkampe, hvor der er noget på spil, uanset hvor dårligt holdene spiller. De andre i podcasten stemte i øvrigt i med hans pointe. Det vil jeg tillade mig at være direkte uenig i. Hvad er der spændende ved at se en fodboldkamp, der ender 0-0, og hvor holdene i øvrigt spiller som en sæk kartofler?

Det er synd og skam, at vi ikke tør stå ved at sige, at Silkeborg IF spiller bedre fodbold end de største hold i Superligaen har gjort i flere år, ja end de måske nogensinde har gjort, hvis man skal svinge sig op på den helt høje hest. Det er trist at se, når FC Midtjylland og FCK spiller en kamp, der reelt var en kamp om guldet, uden nogen af holdende tør folde sig ud og underholde tilskuerne. I stedet blev det en kamp, hvor den ene bold efter den anden blev losset frem mod angriberne, for derefter at miste den få sekunder efter. Det var en kamp, der ikke var værd at bruge sin tid på, og det var pinligt for Superligaens renommé.

Dagen efter den rædderlige misere i Herning, spillede Silkeborg IF og AaB sæsonens bedste kamp, da SIF vandt 4-2. Det var en kamp, hvor begge hold ville udover stepperne og vinde kampen. Det var en regulær kamp om bronzemedaljerne, og det kunne man se. Begge hold gik efter sejren, og ved pausen stod der allerede 2-2. Dermed virkede det med mine øjne som en væsentligt bedre kamp end FCM-FCK, men det mener flere såkaldte fodboldeksperter altså ikke. De vil hellere se de store hold spille, fordi det er der, vi finder de bedste spillere. Men, hvis de bedste spillere ikke spiller godt, hvorfor så bruge sin tid på det?

Det er langt mere inspirerende at se SIF spille fodbold, end det er at se FCM og FCK spille. Fodbold skal inspirere folk og få de mange drenge og piger rundt om i landet til at komme på stadion og til selv at melde sig ind i en fodboldklub. Hvis man vil have flere børn og unge til at spille fodbold, skal man ikke vise dem Bo Henriksen mod Jes Thorup. Stik dem i stedet et VHS-bånd med Kent Nielsens jyske Tiki-Taka, og jeg skal garantere, at vi får væsentligt flere fodboldfans rundt om i det danske land.

Mere om Silkeborg

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Liverpool - Real Madrid
ANNONCE