PSV
E. Zahavi (10), M. Götze (38), E. Zahavi (79), C. Madueke (90)
Christian Bang Jensen

FCK udspillet af PSV

FC København er ude af Europa Conference League efter en hollandsk magtdemonstration af PSV Eindhoven, der vandt opgøret i Parken med 4-0.
Havde man håbet på, at FC København igen kunne spille lige op med hollandske PSV Eindhoven, blev man slemt skuffet. Storklubben fra Benelux-landet satte sig på kampen fra start af, og kun ved ganske få lejligheder var hovedstadsklubben med i kampen.

FC Københavns ulykke startede allerede inden kampstart, da den normale førstekeeper, Kamil Grabara blev syg over natten, og derfor måtte Karl-Johan Johnsson vogte buret. Den svenske målmand har tidligere i Europa Conference League vogtet buret for de hvidblusede med stor autoritet og sikkerhed, men mod PSV blev den 32-årige målmand skudt noget i sænk.

Allerede efter 10 minutter lavede målmanden en stor fejl, da et indlæg kom ind i boksen til den israelske Eran Zahavi, der flugtede bolden mod målet. Alle, inklusiv Karl-Johan Johnsson, troede, at svenskeren havde fuld kontrol over et ellers ufarligt skud, men i stedet røg bolden ind under ham, og så var PSV foran 1-0.

Det første opgør mellem de to klubber endte 4-4 i Eindhoven, hvor kampens helt store profil var midtbanespilleren Rasmus Falk. Og ’Falken’ skulle igen torsdag have fløjet højt og dirigeret FC Københavns spil, men den 30-årige dansker måtte udgå fra opvarmningen med en skade. I stedet var det en anden midtbaneprofil, der strålede med flot fodboldspil. Desværre for løverne var det den tidligere verdensmester Mario Götze, der overtog dirigentstokken.

Efter 38 minutter spillede PSV sig alt for nemt til baglinjen, og her kunne backen Philipp Max sende bolden på tværs til Mario Götze, som stod helt blank halvanden meter fra stregen og kunne gøre det til 2-0.

2-0 føringen var en kold spand vand i hovedet på FC København, som ikke blev noteret for en eneste afslutning inden for målrammen i første halvleg. Spillet hang på ingen måde sammen og der var mere end en klasse til forskel på de to klubber.

PSV Eindhoven var efter første opgør blevet kritiseret for at være for ufokuseret, men den kritik havde hollænderne taget til sig. Selvom FC København kom bedre med i anden halvleg, og endda kom frem til flere afslutninger, var sejren og det videre avancement fra Europa Conference League aldrig i fare for hollænderne.

10 minutter før tid blev den ulige kamp endelig afgjort, da Eran Zahavi scorede sit andet mål i opgøret. I dommeres tillægstid lukkede og slukkede PSV festen, da den engelske kantspiller Noni Madueke sendte bolden i netmaskerne med en afslutning fra distancen, som Karl-Johan Johnsson igen burde og kunne have gjort mere ved.

Dermed sluttede FC Københavns europæiske eventyr for denne sæson, og løverne kan nu fokusere på at sikre sig sit første mesterskab siden 2019.

PSV Eindhoven er videre til kvartfinalen i Conference League med en samlet 8-4-sejr, hvor også Marseille og Leicester kvalificerede sig til i de tidlige kampe torsdag aften.