England: Carabao Cup
FT
10 - 11
(0 - 0)(0 - 0)
Chelsea
Liverpool
Konrad Cornelius Rasmussen

Liverpool vinder liga-cuppen efter finale-drama mod Chelsea

En 0-0-kamp, der sent vil gå i glemslen, fandt søndag aften sted på Wembley. Finalen blev afgjort på straffespark, hvor Liverpool trak sig sejrrigt ud af duellen.
Allerede efter få minutter var der fare på færde i kampen. Christian Pulisic blev spillet helt blank tæt under mål, men en forkølet afslutning blev pillet af en velspillende Kelleher i Liverpool-målet.

Den første halve time var generelt præget af Chelsea-dominans, og både Mateo Kovacic og Kai Havertz havde forsøg mod mål, men ikke noget der testede Liverpools forsvar i udpræget grad. Efter den halve time skiftede momentum og Liverpool fik lagt pres på Chelsea.

Efter en halv time diskede Edouard Mendy op med noget af en mirakel-redning, da Naby Keita først trykkede af fra feltets kant, og riposten fra Mendy endte i fødderne på hans senegalesiske landsmand og landsholdskammerat Sadio Mané, der en meter fra målet ikke kunne få den bugseret udenom Mendy, der flot kom over bolden. Lige inden pausefløjtet var det så Chelseas tur til at bide fra sig. Mason Mount blev spillet komplet blank i feltet, men den talentfulde englænder kunne ikke sætte bolden i mål.


Endnu mere tryk på tempoet i anden halvleg
Det var et Chelsea-hold, der igen tog initiativet fra anden halvlegs start. Et stolpeskud fra Mason Mount var en manifestation af denne dominans.

Efter ca. 67 minutter fik Liverpool dog bolden ind i nettet. Trent Alexander-Arnold servede flot bolden ind i den bagerste del af feltet, hvor Sadio Mané stod klar til at heade bolden tilbage ind i danger-zone. Her stod Joel Matip klar til at stange kuglen i nettet, men målet blev korrekt underkendt af VAR, da Virgil van Dijk stod offside i en situation forinden.

Det var dog ikke kun Liverpool, der skulle få annulleret et mål i denne her fodboldkamp. Også Kai Havertz fik underkendt et mål for offside. Denne gang efter omtrent 78 minutter.

Den noget udskældte angriber Romelu Lukaku fik i overtiden en stor chance for at sparke Chelsea foran, men symptomatisk for hans sæson, blev kuglen ikke sparket i kassen.


Overtid og straffe bød kun på mere drama
Der var kun spillet otte minutter af overtiden. Her blev Lukaku sendt afsted i dybden, og belgieren kunne sikkert sparke bolden ind bag Kelleher. MEN… Igen blev målet annulleret grundet en offside-forseelse. Men Chelsea var dog ikke helt færdige med at sparke bolden i målet.

Igen var det Kai Havertz, der var på spil. Denne gang modtog han et indlæg fra siden af Romelu Lukaku, og med en flot tæmning samt et lækkert spark, så blev læderet endnu engang sendt ind bag Kelleher. Men ak. Endnu engang blev målet annulleret for en offside. Det lignede en straffesparkskonkurrence, og derfor byttede Chelsea en ellers fremragende Mendy ud med Kepa, der skulle ind og være helt.

Sådan gik det dog ikke. Efter at 21 spark var sendt ind i målet, så var det netop Kepas tur til at sparke til bolden. Den spanske målmand kanonerede bolden ind i fanskaren fra Liverpool, der stod bag målet, og derfor kunne Liverpool lade sig hylde som vindere af Liga-cuppen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER