J. Sancho (21)
C. Adams (48)
Christian Bang Jensen

Rådvild United-keeper: Nogle må have kastet en forbandelse over os

Manchester United-målmand David De Gea har svært ved at forstå, hvorfor den engelske storklub ikke er tættere på at kæmpe med om trofæerne.
Det er ikke mindre end fem år siden Manchester United sidst løftede et trofæ. Dengang, i 2017, var det med Jose Mourinho på trænerbænken, Paul Pogba og Henrik Mkhitaryan som målscorerer og David De Gea på mål i Europa League-finalen mod Ajax. Målmanden er fortsat fast inventar på holdkortet, men han har svært ved at forstå, hvorfor klubben med de stolte traditioner ikke kan leve op til fortidens styrke.

– Jeg tror, at nogen har kastet en forbandelse over os eller noget. Sandheden er, at jeg ikke ved, hvad der sker. Det gør jeg virkelig ikke, udtalte den spanske keeper inden lørdagens opgør mod Southampton til spanske El Pais og fortsatte:

– Folk spørger mig hele tiden, og vi snakker om det som holdkammerater, og vi siger bare: 'vi ved ikke, hvad der sker'. Vi skulle have kæmpet med om flere trofæer og større titler, men jeg ved bare ikke, hvorfor dette hold ikke fungerer.

Det blev endnu en skuffende lørdag eftermiddag for Manchester United, da det i weekendens tidlige Premier League-kamp endte 1-1 på Old Trafford, da Southampton gæstede ”Drømmenes Teater”. Jadon Sancho gjorde det ellers planmæssigt til 1-0 i første halvleg, men Che Adams fik i starten af anden halvleg udlignet til kampens slutresultat.

Igen i denne sæson må Manchester United-tilhængerne have tålmodighed med storklubben, som også i denne sæson får mere end svært ved at se løfte en pokal. Klubben er på en øjeblikkelig femteplads i Premier League, dog med to og tre kampe mere spillet end henholdsvis Arsenal og Tottenham på de efterfølgende pladser.

De rødklædte fra Manchester er tilmed slået ud af både Carabao Cuppen og senest FA Cuppen, hvor det blev til nederlag til Middlesbrough efter straffesparkskonkurrence. Dermed er det kun Champions League-trofæet, som fortsat er inden for rækkevidde. Senere i februar skal De Røde Djævle møde kriseramte Atlético Madrid.