Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Rashford – de sidste 40 måneder

Manchester United-angriberen har gennemlevet en hård periode...

Juni 2020 Marcus Rashford skriver i et brev til den engelske regering en kraftig opfordring til at gøre noget ved fattigdom blandt børnefamilier. Dagen efter ændrer regeringen deres politik omkring gratis mad til 1,3 millioner børn i de britiske skoler. Rashford er vokset op i et hjem, hvor det har knebet lidt med de økonomiske muligheder.


September 2020 Starter ”Child Food Poverty”, som igennem velgørenhed skal hjælpe de mest fattige i England. Støtten skal især komme fra de største madproducenter i landet.


Februar 2021 Scorer i Manchester Uniteds 9-1-sejr over Southampton på Old Trafford og spiller sin kamp nr. 250 for klubben og bliver den fjerde yngste til at opnå dette.


April 2021 Kommer med den chokerende udtalelse, at han ikke har spillet uden smerte i to år efter store problemer med skuldrene.


Maj 2021 Spiller nok den ringeste kamp i Manchester United-karrieren, da de taber Europa League-finalen til Villarreal og komisk nok udkommer han samtidigt med bogen med titlen ”You are a Champion”.


Juni 2021 Underskriver en gigantisk sponsoraftale med Nike.


Juli 2021 Bliver udsat for mange racistiske overgreb efter den tabte EM-finale til Italien.


August 2021 Gennemgår en stor skulderoperation, som gør, at han er ude de første måneder af sæsonen.


Oktober 2021 Scorer i de to første kampe, efter han er tilbage efter operationen og modtager derudover en stor hæder fra universitet i Manchester for sin kamp imod fattigdom.


November 2021 Modtager en ”MBE” for sit arbejde for at bekæmpe social ulighed.


Januar 2022 Der bliver jublet, da han bliver udskiftet i FA Cup-kampen imod Aston Villa efter en lang periode med dårlige præstationer og den tidligere United-assistent Steve McClaren siger: ”Nogen skal hjælpe den dreng”. Op til kampen har Rashford ikke scoret mål i 11 kampe og er flere gange blevet kritiseret for en skidt attitude.


Sommeren 2022 Selvom Rashford blot lavede fem mål i den forgangne sæson bliver han sat i forbindelse med PSG, som hans agent også holder møder med, men skiftet bliver ikke til noget.


September 2022 Den 24-årige Rashford virker genoplivet efter manager Ten Hag er kommet til klubben. I sæsonens første seks Premier League-kampe laver han tre mål og to assists.


December 2022 Den gode form fortsætter til VM2022 og efterfølgende i Premier League. Men han kommer for sent til taktikmødet op til kampen imod Wolverhampton og bliver derfor bænket til kampen. United vinder 1-0 og matchvinderen bliver... indskiftede Rashford!


Februar 2023 Rashford er den bedste på Camp Nou, da Manchester United gæster Barcelona. Hans mål er nr. 22 i sæsonen i blot 35 kampe. Aldrig tidligere har han lavet flere mål end det i en sæson.
 

November 2023 Manchester United får en forfærdelig start på sæsonen - blandt andet med tre nederlag i de første fire Champions League-gruppespilskampe. Et af nederlagene er til FCK i Parken, hvor Rashford får et rødt kort, da United fører 2-0, men de taber 3-4. 
 

Februar 2024 Rashford er så fuld, at han ikke kan træne den efterfølgende dag. Det koster en bøde på omkring 5.500.000 kroner, men alligevel starter han den næste Premier League-kamp imod Wolverhampton. Efter fire minutter i den kamp scorede Rashford. 
 



 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER