Fodbold nyheder

Rashford – de sidste 32 måneder

Af Torsten Brix

Manchester United-angriberen har gennemlevet en hård periode, efter han måske har haft for meget fokus på ting – udenfor banen… nu er han tilbage!
Article image
Ritzau-Scanpix
Juni 2020
Marcus Rashford skriver i et brev til den engelske regering en kraftig opfordring til at gøre noget ved fattigdom blandt børnefamilier. Dagen efter ændrer regeringen deres politik omkring gratis mad til 1,3 millioner børn i de britiske skoler. Rashford er vokset op i et hjem, hvor det har knebet lidt med de økonomiske muligheder.September 2020
Starter ”Child Food Poverty”, som igennem velgørenhed skal hjælpe de mest fattige i England. Støtten skal især komme fra de største madproducenter i landet.


Februar 2021
Scorer i Manchester Uniteds 9-1-sejr over Southampton på Old Trafford og spiller sin kamp nr. 250 for klubben og bliver den fjerde yngste til at opnå dette.


April 2021
Kommer med den chokerende udtalelse, at han ikke har spillet uden smerte i to år efter store problemer med skuldrene.


Maj 2021
Spiller nok den ringeste kamp i Manchester United-karrieren, da de taber Europa League-finalen til Villarreal og komisk nok udkommer han samtidigt med bogen med titlen ”You are a Champion”.


Juni 2021
Underskriver en gigantisk sponsoraftale med Nike.


Juli 2021
Bliver udsat for mange racistiske overgreb efter den tabte EM-finale til Italien.


August 2021
Gennemgår en stor skulderoperation, som gør, at han er ude de første måneder af sæsonen.


Oktober 2021
Scorer i de to første kampe, efter han er tilbage efter operationen og modtager derudover en stor hæder fra universitet i Manchester for sin kamp imod fattigdom.


November 2021
Modtager en ”MBE” for sit arbejde for at bekæmpe social ulighed.


Januar 2022
Der bliver jublet, da han bliver udskiftet i FA Cup-kampen imod Aston Villa efter en lang periode med dårlige præstationer og den tidligere United-assistent Steve McClaren siger: ”Nogen skal hjælpe den dreng”. Op til kampen har Rashford ikke scoret mål i 11 kampe og er flere gange blevet kritiseret for en skidt attitude.


Sommeren 2022
Selvom Rashford blot lavede fem mål i den forgangne sæson bliver han sat i forbindelse med PSG, som hans agent også holder møder med, men skiftet bliver ikke til noget.


September 2022
Den 24-årige Rashford virker genoplivet efter manager Ten Hag er kommet til klubben. I sæsonens første seks Premier League-kampe laver han tre mål og to assists.


December 2022
Den gode form fortsætter til VM2022 og efterfølgende i Premier League. Men han kommer for sent til taktikmødet op til kampen imod Wolverhampton og bliver derfor bænket til kampen. United vinder 1-0 og matchvinderen bliver... indskiftede Rashford!


Februar 2023
Rashford er den bedste på Camp Nou, da Manchester United gæster Barcelona. Hans mål er nr. 22 i sæsonen i blot 35 kampe. Aldrig tidligere har han lavet flere mål end det i en sæson.

Mere om Marcus Rashford

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik