Fodbold nyheder

Voldsom udvikling efter Eriksen-ulykke

Af Torsten Brix

Landstræneren om det vanvittige år – 2021…

Article image

- Jeg vil have alle spillere til at føle, at de kan mere, end de tror. Hvis de kan være sig selv og fyre den af med det, de har, kan de og holdet tage et ekstra skridt. Forskellighed er ikke en svaghed.

Sådan siger den danske landstræner Kasper Hjulmand i dagens udgave af Jyllands-Posten efter han er blevet kåret til Årets Leder af fagorganisationen Lederne. Ikke tidligere har en leder fra sportens verden vundet titlen, men det danske landshold har også været i voldsom udvikling – hvorfor?

- Det er svært at dissekere præcis, hvad det var, der skete i sommer. Hvor meget der handler om corona og længsel efter fællesskab, som endelig blev indfriet i Parken, på pladser landet over og hjemme i stuerne. Hvor meget der handler om vores spil, og hvor meget der handler om det, der skete med Christian (Eriksen, red.).

- Det har handlet om at finde et udtryk, vi bærer med os. En måde, vi spiller på, som folk kan genkende. En måde, vi kommunikerer, som folk kan genkende. Landsholdet kæmper for at vinde, men også for at samle og inspirere Danmark.


Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik