Manchester U - Liverpool

England: Premier League
Manchester U P. Pogba (61)
Old TraffordFuld tid0-5
Liverpool N. Keïta (5), D. Jota (13), Mohamed Salah (38), Mohamed Salah (45), Mohamed Salah (50)
LineupReferatVideo

Salah ydmygede United på Old Trafford

Af Henrik Varbøl Andersen

Det endte med en regulær ydmygelse på ”Theatre of Dreams” og det kan meget vel være den sidste kamp for den norske United-manager, hvor den imødesete kamp mellem Salah og Ronaldo faldt klart ud til egypteren.

Article image
Ritzau-Scanpix

Liverpool med et par overraskelser fra start på Old Trafford, hvor Ibrahim Konate var blevet valgt i stedet for Joel Matip i forsvaret, og brasilianske Fabinho var helt ude af truppen. Hos hjemmeholdet satte manager Ole Gunnar Solskjær sin lid til den portugisiske duo Ronaldo og Bruno Fernandes fra start.

Blot fem minutter skulle der dog gå før ”The Reds” satte tingene rigtigt sammen. Et fremragende opspil endte hos Mohammad Salah, som nemt kunne spille Naby Keita helt fri. Alene med David De Gea svigtede den lille elegante midtbanespiller ikke, og sendte gæsterne i front.

Kampen fortsatte i et vildt tempo, og begge hold skabte chancer. Blot to minutter efter målet var Firmino fri med De Gea, men denne gang redede spanieren forsøget.

United-defensiven har langt fra været god i denne sæson, og dagens opgør var ingen undtagelse. Endnu engang virkede det vakkelvornt, og det udnytter en skarp offensiv som gæsternes.

Luke Shaw og Harry Maguire lignede to seriespillere, da de ikke fik taklet Keita, som nemt viftede bolden ud til højre til Trent Alexander-Arnold. Hans flade indlæg kunne Diogo Jota let skubbe i nettet til 2-0.

Solskjær så rystet til fra sidelinjen, og han lignede en, der havde svært ved at fatte, hvordan defensiven igen sejlede rundt nøjagtig som mod Atalanta i midtugen.

Efter scoringen var det dog som om, at hjemmeholdet begyndte at få mere fat. De fik presset Liverpool længere tilbage, og de tre forreste hos gæsterne var pludselig mere på egen banehalvdel end farlige foran United-målet. Det var dog fortsat ikke de store muligheder Ronaldo og resten af offensiven fremtvang.

”The Reds” satte tempoet ned og kørte bolden roligt rundt, og om det lullede United i søvn er svært at svare på, men lige pludselig satte gæsterne tempo, og efter en returbold stod Naby Keita fri i højre i side af feltet.

Han fandt let en fri Salah midt for mål, og egypteren viste klassen og bankede bolden ind bag De Gea til 3-0, og måske en afgørelse på opgøret allerede efter 38 minutter.

I de døende minutter af halvlegen tabte superstjernen Ronaldo hovedet ved baglinjen. Han tabte en duel mod Curtis Jones, hvor han først nedlagde Jones for derefter at hamre bolden ind i den liggende Jones. Portugiseren slap måske lidt heldigt med gult.

Frustrationerne var uden tvivl over kampens udvikling, men ydmygelsen blev fuldendt i sidste sekund, da verdens i øjeblikket måske bedste spiller Mo Salah sendte et sidste søm i kisten. 4-0 til gæsterne ved pausen, og Solskjær lignede "Dead Man Walking" på vej ud i spiller tunnelen til massiv pibekoncert fra fansene på ”Theatre of Dreams”.

Franske Paul Pogba blev smidt i aktion i stedet for Mason Greenwood, men franskmanden fik ikke den bedste entre på banen. Efter fire minutter tabte han bolden på midten til Jordan Henderson, og han kiggede med det samme efter Salah, som blev sendt alene med De Gea.

Man fik næsten ondt af den spanske målmand, som for femte gang i opgøret kunne pille bolden ud af netmaskerne, og Salah kunne med resten af sine holdkammerater juble over sin tredje scoring i kampen.

Netop som hjemmepublikummet så endelig fik noget at juble tog VAR glæden fra dem. Ronaldo hamrede en reducering i kassen, men han var lige nøjagtig i offside, så målet blev korrekt annulleret. Det gav naturlig højlydt jubel hos gæsternes fans, som efterhånden fuldstændig havde overtaget lydkulissen på stadion.

Pogba fik ikke ligefrem sat sit stempel på kampen, men det gjorde han til gengæld på anklen af Keita. Efter et kort VAR-tjek, så sendte kampens dommer Antony Taylor så franskmanden i bad, som blot fik 14 minutter i opgøret.

Det røde kort kunne der ikke sættes en finger på, og stakkels Keita måtte skadet forlade banen. Det lignede en alvorlig skade til Liverpools midtbaneslider. Udover Keitas exit begyndte der også en masseudvandring på tribunerne, hvor de slukørede hjemmefans gik tidligt hjem til aftensmaden.

United havde svært ved at få fat i bolden, og Liverpool lignede et hold i fuld kontrol. Bolden blev trillet stille og roligt rundt, og tv-kameraerne fandt det mere interessant at filme Solskæjr og resten af den forstenede trænerstab på United-bænken.

Mandagens aviser bliver ikke sjov læsning for Solskjær, Ronaldo og resten af den røde del af Manchester. Der var ganske enkelt klasseforskel på de to mandskaber, og der er langt op til toppen i England for United i øjeblikket.

Liverpool holdt igen og stoppede ved de 5-0, som sikkert også var ydmygende nok for hjemmeholdet.

Mens Salah som kampens spiller gik rundt med bolden under armen, så luskede Ronaldo hurtigt ud i omklædningen, hvor han kunne kigge ind i et historisk 0-5 nederlag til Liverpool.

Måske var det sidste kamp for Solskjær i jobbet som United-manager. En fyring lurer gevaldigt i den detroniserede storklub.

Manchester U
(4-2-3-1)
1David de Gea
29Aaron Wan-Bissaka
2Victor Lindelöf
5Harry Maguire (C)
23Luke Shaw
39Scott McTominay
17Fred
11Mason Greenwood ↩46
18Bruno Fernandes ↩62
10Marcus Rashford ↩62
7Cristiano Ronaldo
Bænk
26Dean Henderson
21Edinson Cavani ↪62
25Jadon Sancho
3Eric Bailly
20Diogo Dalot ↪62
6Paul Pogba ↪46
14Jesse Lingard
31Nemanja Matić
34Donny van de Beek
Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold
5Ibrahima Konaté
4Virgil van Dijk
26Andrew Robertson
8Naby Keïta ↩64
14Jordan Henderson (C)
7James Milner ↩27
11Mohamed Salah
9Roberto Firmino ↩77
20Diogo Jota
Bænk
13Adrián
10Sadio Mané ↪77
18Takumi Minamino
27Divock Origi
12Joe Gomez
21Konstantinos Tsimikas
32Joël Matip
15Alex Oxlade-Chamberlain ↪64
17Curtis Jones ↪27

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik