Fodbold nyheder

Budrunde på EM2028-værtskab påbegyndt: Danmark kan igen tage værtskabet

Af Philip Sinkbæk Jensen

England, Italien og Rusland ser ud til at byde på EM2028, hvor Danmark i en skandinavisk firkløver også kan være med i budrunden. Dog er der visse kriterier fra UEFA, der skal opfyldes først.

Article image

Budrunden til EM2028-værtskabet er startet af UEFA, hvor England i øjeblikket ser ud til at ligge lunest i svinget grundet UEFAs ønsker om stadionkapaciteter.


Ifølge engelske the Sun, så ønsker UEFA en vært, der har minimum ét stadion med en kapacitet på 60.000, og helst også to stadions med minimum 50.000 siddepladser, fire med 40.000 siddepladser samt tre stadions med 30.000 siddepladser eller mere. Derudover skal landet være i stand til at være vært for de 51 kampe samt huse de 24 hold, der skal deltage i turneringen.

Værtsnationen skal ydermere være i stand til være omskiftelig. Hele turneringsstrukturen kan nemlig risikere at skulle flyttes hurtigt, da FIFA er ved at lave et udspil omkring at afholde VM hvert andet år, hvilket vil rykke EM2028 ét år frem, hvis udspillet gennemføres.

Rusland, Italien og England er største kandidater til at tage værtskabet, men der meldes også interesse fra Tyrkiet. Derudover er Danmark, Sverige, Norge og Finland også meldt interesseret i et delt værtskab ligesom at Grækenland, Bulgarien, Rumænien og Serbien er det.

Der er ikke rapporteret nogle officielle bud endnu, men det påtænkes, at UEFA forsøger at opfordre England til at byde grundet den gode infrastruktur af stadions. Deadline for bud er i marts 2023.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Liverpool - Real Madrid
ANNONCE