Fodbold nyheder

Barca, Real Madrid og Juventus fortsætter European Super League-planer efter domstolsafgørelse

Af Christian Bang Jensen

De tre store europæiske klubber FC Barcelona, Real Madrid og Juventus fortæller, at de fortsætter med planer om at danne en europæisk Super League efter at have undgået sanktioner fra UEFA.

Article imageFredag afgjorde en domstol i Madrid, at UEFA skal ophæve og afslutte alle igangværende disciplinærsager i forbindelse med European Super League mod FC Barcelona, Real Madrid og Juventus. Det fortæller de tre klubber i en fælles erklæring ifølge BBC, hvor de samtidig slår fast, at de fortsat arbejder henimod udbryderligaen, der satte fodboldverden i brand i foråret.

I erklæringen fortæller Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, at de agter at fortsætte arbejdet ved at samarbejde med styrende fodboldorganer, nationale ligaer, fans, spillere, ledere og klubber - alle interessenter, der modsatte sig udbryderligaen, da den oprindeligt blev annonceret den 21. april 2021.

12 klubber meldte den dag ud, at de var med i planerne om at skabe en European Super League, der skulle fungere som en mere eller mindre lukket liga for de største europæiske klubber, men bare 72 timer senere havde ni af klubberne; ”Big Six” klubber fra England samt Inter Milan, AC Milan og Atletico Madrid vendt projektet ryggen. Alle ni blev idømt økonomiske straffe af Uefa i maj, men med afgørelsen i fredags står den stærke trio, Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, til ikke at kunne blive straffet på retsligvis af UEFA.

- Retten støtter anmodningen fra initiativtagerne til European Super League, afviser UEFAs appel og bekræfter sin advarsel overfor UEFA om, at manglende overholdelse af denne afgørelse vil medføre bøder og potentielt strafferetligt ansvar. Sagen vil blive vurderet af EU-domstolen i Luxembourg, der skal gennemgå UEFAs monopolistiske holdning til europæisk fodbold, siger erklæringen fra de tre store europæiske klubber.

Endvidere fortæller erklæringen, at klubber, der deltager i europæiske konkurrencer, også har ret til at varetage deres egne interesser, og at man nu vil revurdere og forbedre forslaget om en ny europæiske turnering.

- Vi er glade for, at vi fremover ikke længere vil blive udsat for Uefas løbende trusler. Vi er klar over, at der er elementer i vores forslag, der bør revideres og naturligvis kan forbedres gennem dialog og konsensus. Vi er fortsat sikre på succesen med et projekt, der altid vil være i overensstemmelse med EU-lovgivningen.

Real Madrids præsident Florentino Perez, der blev udnævnt til ESLs grundlægger og formand, har dog tidligere sagt, at de 12 klubber, der gik med til at slutte sig til en ny europæisk Superliga, har en "bindende kontrakter" og "ikke kan forlade den".

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Ajax - BeşiktaşChampions League - Dortmund - Sporting CPChampions League - Milan - Atlético MadridChampions League - Paris SG - Manchester CChampions League - Porto - LiverpoolChampions League - Real Madrid - SheriffChampions League - Atalanta - Young BoysChampions League - Bayern München - Dynamo KievChampions League - Benfica - BarcelonaChampions League - Juventus - Chelsea