Fodbold nyheder

Hiljemark indstiller karrieren:
Fortsætter som assistenttræner

Af Philip Dar

Oscar Hiljemark er færdig som aktiv fodboldspiller, men AAB og svenskeren fortsætter samarbejdet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Oscar Hiljemark skiftede til AAB i sommeren 2020 og forventningerne til den svenske landsholdsspiller var store. Hiljemark viste lovende takter i sine første kamp i AAB-trøjen, men en skade i november måned samme år, satte en stopper for den flotte start. Denne skade har drillet Hiljemark lige siden, hvorfor han nu har besluttet at indstille karrieren som professionel fodboldspiller efter blot 11 kampe i AAB-trøjen.

- I Oscars første kampe for AaB så vi med det samme, at han var præcis den forstærkning og dirigent på midtbanen, som vi havde ledt efter, og selv i foråret, hvor Oscar har leveret kortvarige indhop, har vi set en spiller, der har kunnet forandre kampene for os med sit udtryk, sin mentalitet og sin fodboldforståelse, udtaler AAB´s norske sportschef Inge André Olsen til klubbens hjemmeside.

Oscar Hiljemark får rollen som assistenttræner for cheftræner Marti Cifuentes og har underskrevet en treårig aftale med AAB.

- Beslutningen om at stoppe en karriere med mange store højdepunkter har været ufattelig svær og har været noget tid undervejs, men efterhånden var der ikke anden udvej, hvilket bare er en svær erkendelse at nå frem til. Jeg er både forbandet og ked af det, men omvendt er det også en stor lettelse for mig, at beslutningen nu er truffet. Jeg er ærgerlig og ekstremt skuffet over, at jeg ikke har kunnet bidrage mere på banen i AaB, hvor vi har gang i et super spændende projekt, og derfor glæder jeg mig samtidig over stadig at kunne være en del af klubben, siger Oscar Hiljemark til AAB´s hjemmeside.

Oscar Hiljemark skiftede til AaB fra Dynamo Moskva, mens det tidligere i karrieren blev til over 200 førsteholdskampe for PSV Eindhoven, Genoa, Palermo og Panathinaikos.

Som svensk landsholdsspiller, var Hiljemark med til både EM-slutrunden i 2016 og VM-slutrunden i 2018.

Mere om Oscar Hiljemark

Mere om AaB

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik