Fodbold nyheder

Et hus og en solseng kostede Manchester United Paul Gascoigne

Af Daniel Jensen

Skiftet til Manchester United var mere eller mindre på plads, men så kom Tottenham og smed lidt ekstra i puljen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Paul Gascoigne fik allerede debut i Englands bedste række, da han som 17-årig blev skiftet ind i en kamp mod Charlton for Newcastle. Siden da så englænderen sig ikke tilbage, og da han som 21-årig skulle skifte videre, stod storklubberne i kø. I et interview med Daily Mail har den tidligere engelske landsholdspiller fortalt om, hvad der helt præcist skete den sommer, og hvorfor valget endte med at falde på Tottenham i stedet for Manchester United.

- Liverpool var de første, der kontaktede mig, og jeg snakkede med Kenny Daglish i en halv time, men jeg forstod ikke et ord af det han sagde på grund af hans accent, så det var hurtigt ude af billedet. Så kontaktede Alex Ferguson mig, og jeg fortalte ham, at han kunne tage på ferie, og så ville jeg skriver under, men så ringede Tottenham. Jeg fortalte min far om det, og han sagde, at jeg skulle holde mig til aftalen med United, men da jeg fortalte ham, at de ville købe et hus til ham og min mor, røg det ud af ham: ”Hvad venter du på?”. Min søster hørte om det, så hun ringede og sagde, at hun ville have en solseng. Jeg tror faktisk aftalen blev lavet på den solseng.

Gascoigne blev solgt for 17 millioner danske kroner, hvilket gjorde ham til den dyreste britiske spiller på daværende tidspunkt. Han spillede tre sæsoner hos Tottenham, inden han tog turen til Lazio i Serie A. Hos Tottenham nåede han at spille 112 kampe og score 33 mål. Midtbanespilleren nåede også at spille 57 kampe for det engelske landshold, og scorede ti mål.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik