Fodbold nyheder

Daniel Wass vil hjem til Danmark:
FCK eller Brøndby virker underordnet

Af Philip Sinkbæk Jensen

Daniel Wass har kun ét år tilbage af sin kontrakt med Valencia, hvilket får rygterne omkring landsholdspilleren til at spire. FC København er ikke udelukket som næste skridt.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den snart 32-årige Vestegns-dreng og landsholdsspiller, Daniel Wass, der i 2011 tog springet fra Brøndby ud i verden til Benfica, Évian og Celta Vigo, for til sidst at ende som storprofil i Valencia, savner Danmark og vil hjem igen. Konspirationerne omkring den omskolede back til midtbanespiller florerer rundt i Spanien eftersom at Wass kun har ét år tilbage af sin kontrakt med Valencia. Selv er danskeren klar i mælet, når det kommer til at fortsætte karrieren i Danmark:

- Danmark trækker da i mig, fordi jeg selvfølgelig savner at være her, og jeg savner mine venner og familie. Jeg har nået mere, end jeg har turdet håbe på, da jeg tog ud. Jeg spiller i en topklub i Spanien og har fået over 200 La Liga-kampe, så på den front synes jeg selv, at jeg har haft en stor udlandskarriere og stadig har det, fortæller Wass til Tipsbladet, der også forholder sig til et comeback til Vestegnen:

- Igen skal timingen være rigtig, og der skal to til tango. Jeg har et tilhørsforhold til Brøndby, i og med at jeg kommer derfra og er opvokset i Brøndby, så det er klart, at jeg også kigger den vej. De skal være lige så meget interesserede i mig, som jeg skal være interesseret i dem, understreger Wass, der også er indforstået med, at alt kan ske efter en EM-slutrunde, hvor mange spillere efterfølgende skydes afsted til nye eventyr – ude i verden såvel som derhjemme.


Et skifte til dansk fodbold vil både være opsigtsvækkende, men bare ikke i lige så høj en grad, som Wass oplever i Spanien. Kigger Wass indad, så mener landsholdspilleren selv, at han ikke får den anderkendelse i Danmark, som han burde:

- Jeg får meget mere anerkendelse i Spanien end i Danmark. Meget mere. Mit navn er flere gange større dér, end det er her. Nu har jeg været der i seks år, og det er tydeligt at mærke på den opmærksomhed, jeg får dér i forhold til Danmark. Herhjemme bliver der kun fokuseret på det, jeg præsterer for landsholdet, der er ikke mange, der ser, hvad jeg gør i La Liga, fortæller Wass, der nu koncentrerer sig om sin kontrakt i Valencia og at præstere flot til EM-slutrunden, der kan være et udstillingsvindue for Wass, der formentligt vil søge nye græsgange.

Daniel Wass har spillet 131 kampe for Valencia, har scoret 8 mål samt kreeret 14 assist siden han kom til klubben i sommeren 2018. Derudover har Wass hele 28 landskampe på samvittigheden.


Mere om Daniel Wass

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik