Fodbold nyheder

Kontrakttilbud til Messi - når økonomien hænger sammen

Af Christian Bang Jensen

Lionel Messi har kontraktudløb til sommer, men den nyvalgte præsident Joan Laporta ser rigtig gerne argentineren forlænge, når der er kommet et overblik over klubbens økonomi.

Article image
Ritzau-Scanpix

Ifølge den catalanske avis Sport har Lionel Messi endnu ikke fået tilbudt en ny kontrakt af klubben, men den nyvalgte præsident Joan Laporta vil hurtigst muligt give argentineren en forlængelse, når der er kommet et bedre overblik over klubbens meget skrantende økonomi.

Det overblik skal ifølge avisen komme af en intern revision af klubbens finansielle situation, som præsidenten har sat gang i. Den interne revision har blandt andet til formål at klarlægge, hvor meget Joan Laporta helt lavpraktisk kan tilbyde den argentinske boldkunstner i løn.

Tidligere har det været beskrevet, at klubben var millimeter fra at gå konkurs, at den kortfristede gæld (lån, der inden for en nær fremtid skal betales) er på over fire milliarder kroner, og at man skylder spillerne lønkroner for mellem 500 og 600 millioner kroner, som skal betales til juni.

Efter præsidentvalget lovede Joan Laporta, at han kunne nedbringe gælden og få økonomien tilbage på ret krus.

- Vores økonomiske situation har skabt bekymring. Det er afgørende, at klubben igen bliver solid, så vi kan vende situationen. Det er ikke noget der forskrækker os. Vi har modet til at tage beslutninger der aldrig er taget før. Jeg imødeser denne etape med ydmyghed, mod og optimsme. Visca el Barca og visca Catalunya, lød det efter valgsejren i marts.

Mere om Lionel Messi

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik