Europa: Champions League
FT
3 - 1
(1 - 0)
Real Madrid
Atalanta
K. Benzema (34), S. Ramos (60), M. Asensio (84)
L. Muriel (83)
Stefan Lindahl

Optakt: Real Madrid - Atalanta

I morgen møder Real Madrid på hjemmebane Atalanta i returopgøret i Champions Leagues 1/8-finaler.
Kommentar:
Real Madrid vandt den første kamp imellem de to mandskaber på Atalantas hjemmebane Gewiss Stadium i Bergamo med 1-0. Helt afgjort et glimrende udgangspunkt for spanierne, som havde svært ved at tilspille sig chancer imod et velorganiseret Atalanta-hold, der var i undertal i 73 minutter i den kamp. Kun et drømmemål langt ude fra sendt afsted af venstrebacken Ferland Mendy strøg i netmaskerne.

Netop Reals enorme uskarphed var temaet for spanierne efter kampen. Når de fik deres få muligheder foran Atalanta-målet, så kunne Madrid-spillerne slet ikke få sendt kvalificerede afslutninger af sted.

Det røde kort til Remo Freuler ødelagde opgøret i Italien for Atalanta, som efter det 17. minut måtte skifte kampstrategi. Derfor forsvandt meget af Atalantas offensive spil, fordi de begyndte at beskytte deres eget mål dybt.

De seneste to sæsoner i Champions League har Madrid-klubben dog tabt på hjemmebane i turneringens 1/8-finaler, hvilket begge år resulterede i et tidligt farvel. Den største overraskelse var for to år siden, hvor Ajax splittede Real ad i egen hule, og rejste hjem med en 4-1-sejr samt det videre avancement.

Atalanta har vist sig stærke på udebane i turneringen i denne sæson. Alle tre udekampe har italienerne vundet indtil videre, hvor FC Midtjylland, Ajax og Liverpool har været modstanderne. I sidste sæsons 1/8-finaler vandt Atalanta også på udebane, da de besejrede Reals landsmænd fra Valencia med 4-3, og gik videre.

I alle turneringer i indeværende sæson har Atalanta kun tabt to gange på udebane. Begge gange i Serie A til Napoli og Inter. I Italien har kun AC Milan og Inter hentet flere point end den sidste klub fra Lombardiet i Serie A på udebane. Derudover har Atalanta scoret i alle udekampe på nær tre i denne sæson.

Atalanta kommer ind til returopgøret med en sejr over Serie A-oprykkerne Spezia i bagagen. Bergamo-klubben løb ikke fra favorit-værdigheden, og sikrede sig de tre point med en sikker 3-1-sejr.

På den midlertidige hjemmebane Estadio Alfredo di Stéfano, som Real benytter, imens Estadio Santiago Bernabeu bliver bygget om, har Madrid-klubben i indeværende sæson tabt kampe, som de på forhånd var favoritter i. Blandt andet er Levante, Alaves og Cadiz rejst fra banen med fuld gevinst.

I seneste La Liga-runde var Real da også tæt på igen at miste point på hjemmebane, da Elche var på besøg. En sen Karim Benzema-scoring sørgede dog for, at 17.-pladsen i tabellen ikke fik point med hjem. I sæsonens Champions League har kun ukrainske Shakhtar Donetsk dog formået at rejse fra Madrid med point.

Nøglen for Real i opgøret, hvis de skal videre, er, at de ikke skal lukke mål ind. En disciplin, som spanierne ikke har været gode til på hjemmebane i Champions League de seneste fire sæsoner. Kun fire gange på 17 forsøg er det sket, og det var imod APOEL, Roma, Galatasaray samt Borussia Mönchengladbach. Blandt de hold, som har scoret mere end et mål imod Real i den spanske hovedstad, kan nævnes Club Brügge, Shakhtar Donetsk, CSKA Moskva og Ajax, som de mest overraskende.


Karantæner og skader:
Real Madrid:
Hos Real Madrid er vigtige Casemiro ude med karantæne, som er en nøgle-spiller for hjemmeholdet på midtbanen. Offensivt må Real-træneren Zinedine Zidane undvære evigt skadede Eden Hazard og Mariano Diaz. Defensivt mangler Real deres to egentlige højre backs Alvaro Odriozola og Dani Carvajal. Derfor må Zidane formentlig endnu engang bruge Lucas Vazquez på højreback.

Atalanta:
Gian Piero Gasperinis Atalanta har mindre skader at slås med. Hans Hateboer har været ude siden januar, og danske Joakim Mæhle har løst positionen til UG, siden han kom til klubben i vinter-transfervinduet. Derudover mangler gæsterne Remo Freuler på midtbanen, som er ude med karantæne efter det røde kort fra de to klubbers seneste opgør. Selvom Freuler har et enormt løbepensum, så løser Gasperini midtbane-problemet med Mario Pasalic, som erstatter en-til-en.


Bud på kampens profil:
Atalantas wingback Robin Gosens har været ustyrlig i klubbens seneste fem Serie A-kampe, hvor han har bidraget med tre scoringer og et oplæg. Hos Indkast tror vi, at Gosens bliver nøglen for Atalanta, når gæsterne angriber. Vi tror, at Real Madrids højre side får svært ved at holde styr på den mål-farlige tysker, når han ligger sig omkring Lucas Vazquez, der forventes at starte på Reals højreback, inde i feltet for at modtage indlæg fra gæsternes højre side.


Bud på kampens resultat:
Atalanta kommer ud som lyn og torden på banen i Madrid. Det kan der ikke herske tvivl om, og det er italienerne også fremragende til. Real bliver presset langt tilbage på egen bane, og kommer til at forsvare meget. Hvis det skal lykkes for Real Madrid at vinde opgøret, så skal de håbe på, at de kan lokke Atalantas organisation så langt frem, at de kan straffe anfører Rafael Toloi i løbe-duellerne på omstillinger.

Hos Indkast tror vi ikke på, at Real kan holde Atalanta-spillerne fra at score mål. Derfor tror vi også, at Real Madrid må forlade Champions League for tredje gang i træk i 1/8-finalen, og tipper en 2-1-sejr til gæsterne fra Bergamo. Det vil derfor blive Atalantas anden Champions League-turnering i træk med en kvartfinale-plads.


Kampen spilles tirsdag aften klokken 21:00 på Estadio Alfredo di Stéfano i Madrid. Kampen sendes på TV3+ og ViaPlay.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER