Danmark: Superligaen
FT
2 - 1
(0 - 0)
Brøndby
FC København
L. Christensen (71), A. Maxsø (90)
J. Stage (90)
Niels Nedergaard

FCK appellerer Zanka-advarsel

FC København har valgt at appellere et gult kort til Mathias ’Zanka’ Jørgensen, som midtstopperen blev tildelt mod slutningen af kampen i søndagens derby mod Brøndby.
Der var drama, da FC København søndag tabte det hadefulde københavnske derby med 1-2 til Brøndby. Mod slutningen af kampen fik FCK nemlig annulleret et mål efter et gennemtjek i VAR, hvor det viste sig, at Jonas Wind havde hånd på bolden, inden Kamil Wilzcek sendte bolden i mål. Derfor blev målet annulleret, mens Mathias ’Zanka’ Jørgensen blev tildelt en advarsel.

Zanka modtog en advarsel, fordi han angiveligt i få sekunder kiggede ud på VAR-skærmen, og det er efter reglerne ikke tilladt, at spillerne involverer sig direkte i situationer, hvor dommeren skal ud og kigge en situation igennem. Derfor blev FCK-stopperen tildelt et gult kort, men nu har FCK valgt at appellerer det gule kort, som potentielt sender Zanka i karantæne i det livsvigtige topopgør i næste runde mod FC Midtjylland.

”Der er af F.C. Københavns opfattelse af fodboldloven ikke hjemmel for at give gult kort for at se på skærmen, men kun for at befinde sig i review-området, hvilket Zanka ikke gør på noget tidspunkt. Vi ønsker med denne protest at få klarhed over, hvorfor forklaringen på det gule kort er ændret fra den, der blev givet i forbindelse med kampen til det, der kommer til at fremgå af kampresumeet, og vi mener derfor samtidig, at advarslen blev givet på et ikke-strafbart grundlag og bør annulleres,” skriver FCK blandt andet på sin hjemmeside i protesten.

Det kan potentielt blive afgørende for FCK, om de får medhold i appellen eller ikke, for hvis klubben bliver afvist af disciplinærudvalget, så vil Zanka ikke kunne være med i opgøret mod FC Midtjylland i næste runde, hvor der er livsvigtige point på spil. Han har nemlig raget for mange advarsler til sig, og derfor vil han ryge en tur i skammekrogen, hvis det gule kort står ved magt.

FC København er i øjeblikket placeret på fjerdepladsen i Superligaen med 34 point, mens FC Midtjylland indtager andenpladsen med 39 point. Der er med andre ord uhyre vigtige point på spil, når de to mandskaber brager sammen i den kommende runde.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER