Fodbold nyheder

Første landshold opfordret af fodboldklub til boykot af VM i 2022

Af Asbjørn Steffensen

Tromsø opfordrer nu det norske landshold til at boykotte VM i Qatar i 2022 som det første klubhold

VM 2022 i Qatar har siden sin tilkendelse som værtsnation tilbage i 2010 været meget omdiskuteret. Meget peger på, at flere fra FIFA's ledelse blev bestukket i forbindelse med afgørelsen og flere er mistænkt for korruption. I midtugen blev det offentliggjort, at stadion-byggerierne i landet indtil videre kan have kostet op mod 6500 arbejdende migranter livet. Derudover her landet meget ekstremme holdninger til homoseksuelle og kvinders rettigheder er minimale.

Tromsø fra den bedste norske liga har derfor, som den første topklub i Europa, på baggrund af de mange kontroverser og skandaler opfordret det norske landshold til at boykotte slutrunden, hvis de kvalificerer sig.

- Vi mener, at hvis Norge kvalificerer sig via den kommende kvalifikation, bør vi takke nej til at rejse til Qatar. Tallene er nedslående. Den strategi, vi har fulgt, har ikke givet de nødvendige resultater, og vi føler, at det er tid til at gå videre med næste skridt: boykot, skriver Tromsø på deres officielle hjemmeside og fortsætter:

- Vi er glade for, at mange elsker fodbold, og at dette medfører, at mange vil investere i vores sport. Penge har været og vil altid være en del af sporten. Det må dog ikke betyde, at vi samtidig accepterer korruption, livsfarlige arbejdsforhold, og at vi kigger den anden vej, når grusomhederne pågår.

Det danske fodboldforbund, DBU, har tidligere meldt ud, at man vil gøre størst forskel ved at møde op til turneringen frem for at boykotte.

VM slutrunden i Qatar står til at løbe af stablen i perioden fra d. 21. november til d. 18. december 2022.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik