Fodbold nyheder

FIFPRO:
Dopingdom er ude af proportioner

Af Daniel Jensen

FIFPRO, fagforeningen for professionelle fodboldspillere verden over, ønsker forandring efter den seneste dopingdom i fodbold.

Article image
Ritzau-Scanpix

Ajax-keeperen André Onana stjal alle overskrifter i sidste uge, da han blev idømt en karantæne på 12 måneder af UEFA for brugen af doping. Dermed er den camerounesiske landsholdsmålmand udelukket fra alt fodbold i et helt år, og han må heller ikke træner med i sin klub Ajax. Det har nu fået FIFPRO til at gå ind i sagen, og de kalder både dommen overdreven og ude af proportioner. I et officielt statement skriver fagforeningen således:

- FIFPRO kan ikke acceptere et system, hvor fodboldspillere, der ingen intentioner har om at snyde, kan blive stoppet i at udføre deres arbejde i en længerevarende periode. Sådanne sanktioner har ikke kun indflydelse på deres karriere, men også deres velvære. I nogle tilfælde kan et års karantæne afslutte en karriere.

FIFPRO udtaler efterfølgende, at de ud over André Onana-sagen også har kendskab til flere lignende sager fra verden over. Derfor ønsker de, at systemet ændres - især når det kommer til, at spillerne efterfølgende ikke må træne med i deres klubber:

- Det, at spillerne ikke en gang har lov til at træne med de andre spillere, er yderst uforståeligt. Reglerne er nødt til at blive ændret og trække denne uretfærdighed tilbage, som leder til unødvendig isolation af unge fodboldspillere.

Dommen har vagt opsigt på grund af dens længde, men også på grund midlet målmanden benyttede. Ifølge klubben har spilleren ved en fejl indtaget midlet Lasimac, som var udskrevet til hans kone, da han følte ubehag i kroppen. Lasimac indeholder stoffet Furosmide, der er et vanddrivende middel. Det står altså på dopinglisten, da det kan være med til at fjerne bevis for ulovlige midler. Ajax har allerede appelleret dommen til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Mere om André Onana

Mere om Ajax

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik