K. Walker (30), R. Sterling (47), G. Jesus (50)
Magnus Kisbye

Smuk forsvarsscoring i Manchester Citys pokalsejr

Manchester City levede op til favoritværdigheden, da de gæstede Swansea i FA-cuppens ottedelsfinaler.
Manchester City indtrådte grønsværen på Liberty Stadium som klare favoritter i ottendedelsfinalen i FA-cuppen mod Swansea. Hjemmeholdet var nået til denne runde med sejre over Nottingham og Stevenage, mens Manchester City havde slået Cheltenham og Birmingham ud på vejen.

Gæsterne levede allerede i kampens indledning op til favoritværdigheden, da de satte et tungt pres mod Swanseas mål. Det udmøntede sig i store chancer til både Gabriel Jesus og Aymeric Laporte, der dog begge svigtede og sendte bolden tæt forbi mål.

Efter 30. minutter måtte værterne bukke under for presset, da Kyle Walker forsøgte at slå et indlæg ind mod Ferran Torres. Spanieren missede dog afleveringen, og bolden passerede hele vejen i mål til stor overraskelse for den engelske højreback. Der blev ikke scoret yderligere i kampen, og gæsterne kunne dermed gå til pause med en 1-0-føring.

Fem minutter inde i anden halvleg blev kampen allerede mere eller mindre lukket, da Manchester City med to lynhurtige mål bragte sig på 3-0. Først bragede Raheem Sterling i det 47. minut, mens Gabriel Jesus tre minutter senere betalte tilbage for sin tidligere afbrænder med en stensikker scoring.

Kampen var dog langt fra ovre for hjemmeholdet, der forsøgte at skubbe spillet længere op mod Manchester Citys mål. Det gav pote, da Morgan Whittaker i det 77. minut fik plads i gæsternes felt og flugtede bolden ind bag Manchester City-målmanden Zackary Steffen, der ellers ikke havde haft meget at lave tidligere i kampen.

Swansea kunne dog ikke følge op på reduceringen, og kampen endte 3-1 til Manchester City, som dermed spillede sig videre til kvartfinalen i verdens ældste cup-turnering. Sejren var desuden ’The Citizens’ 15. sejr i streg på tværs af alle turneringer.