Mathias Guldberg

Patrick Bamford – Englands fremtid og violinisten

Leeds Uniteds angriber Patrick Bamford har været i forrygende målform siden traditionsklubbens tilbagevenden til Premier League. Spørgsmålet er, om han kan spille sig på det engelske landshold?
Senest i søndags viste Patrick Bamford sit store potentiale frem som spidsangriber, da han kanonerede bolden om bag Kasper Schmeichel i trekanten af Leicester Citys mål, hvilket vandt kampen for Leeds United. Og det er ikke første gang, at Bamford leverer den slags lækkerier i sæsonen: 11 mål og fem assists er det blevet til indtil videre i 21 kampe, hvilket har bragt Bamford op på en øjeblikkelig sjetteplads på topscorerlisten. Det har fået mange fodboldeksperter til at måbe, for det lå bestemt ikke i kortene, at den langlemmede englænder, der startede sin professionelle karriere i Nottingham Forest, skulle bryde igennem på fodboldens øverste niveau så hurtigt.

Historien om Patrick Bamford er en fortælling om en dreng fra en noget finere baggrund, end de fleste fodboldspillere: Bamford er opvokset i en overklassefamilie og har gået på privatskole, hvor han udmærkede sig med gode karakterer. Han blev siden tilbudt et scholarship på Harvard University, som han afslog. Bamford er også meget musikalsk og spiller både violin, klaver, guitar og saxofon og taler fransk, spansk og tysk. I et interview til The Sun har Bamford fortalt, at hans anderledes baggrund har gjort, at andre fodboldspillere tror, at han er meget anderledes end dem.

På trods af sin interesse for musik og gode karakter i skolen blev det imidlertid fodbolden, der blev Bamfords næringsvej og store passion. Her startede han den professionelle karriere hos sin ynglingsklub som barn, Nottingham Forest. Det blev med kun to optræder i 2011/12-sæsonen ikke en stor succes, hvilket fik et skifte til Chelsea i stand med en femårig kontrakt til følge. I de næste fem sæsoner blev han dog lånt ud til seks forskellige engelske klubber, inden karrieren bød på et skifte til Middlesbrough, hvor han scorede 12 mål i 47 kampe. Det var nok til at få Leeds Uniteds manager Marcelo Bielsa til at hente Patrick Bamford til klubben.

Siden han begyndte samarbejdet med Marcelo Bielsa har Bamford ikke set sig tilbage med 36 mål i 87 kampe. Det bliver spændende at følge overklassefyrens videre færd, og om de gode takter på højeste niveau i den engelske liga kan imponere Englands landstræner Gareth Southgate tilstrækkeligt til at komme med ombord på flyet til EM i fodbold til sommer for ”The Three Lions”.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER