Arsenal - Newcastle

England: Premier League
Arsenal P. Aubameyang (50), B. Saka (60), P. Aubameyang (77)
Emirates StadiumFuld tid3-0
Newcastle
LineupReferat

Arsenal satte trumf på i anden halvleg - og slog Newcastle

Af Nicolai Christensen

For anden gang på ni dage mødtes Arsenal og Newcastle her til aften på Emirates, og det endte ligesom i deres FA Cup-opgør med en sejr til Arsenal.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den 9. januar mødtes Arsenal og Newcastle i FA Cuppen, som endte med en 2-0-sejr til Arsenal efter forlænget spilletid. Her til aften mødtes ”The Gunners” og ”The Magpies” så igen, men denne gang i Premier League.

Arsenal har det historisk rigtig godt imod Newcastle, og har ikke tabt i deres seneste fem kampe. Newcastle har det modsat svært med Arsenal, og har ikke vundet i otte opgør i streg. Mikel Arteta havde Kieran Tierney tilbage til dagens opgør, og gav første startplads til Thomas Partey siden starten af december. Steve Bruce havde håbet at få Allan Saint-Maximin klar igen, men han må vente lidt endnu med at få comeback. Newcastle-anfører, Jamaal Lascelles, var dog klar igen efter to måneders skadespause.

Der var altså ingen tvivl om, hvem der havde favoritværdigheden til dagens opgør, og det var da også hjemmeholdet, der dominerede aftenens opgør.

Kampens første store chance faldt i det 14. minut, hvor Pierre-Emerick Aubameyang efter en redning fra Karl Darlow fik en ripost, som angriberen sparkede på stolpen.

Arsenal havde alt spillet i første halvleg, en boldbessidelse på 72% og flere fine opspil, men manglede i flere omgange den sidste skarphed. Derfor gik vi til pause med 0-0.

Arsenal kom godt ud til anden halvleg, og i det 49. minut fandt ”The Gunners” nettet, da Aubameyang efter en aflevering fra Partey sparkede bolden ind i nettet bag Darlow i Newcastle-buret. Gaboneseren manglede skarpheden i første halvleg, men i denne situation så Arsenal-kaptajnen selvsikker og beslutsom ud.

Hjemmeholdet fortsatte deres gode spil, og efter et flot oplæg fra Emile Smith Rowe kunne Bukayo Saka sparke bolden i kassen i det 60. minut.

Tæt på 3-0 kom Arsenal i det 66. minut, da Alexandre Lacazette var pågående med et hovedstød efter et indlæg fra målscoren til 2-0.

3-0 kom de dog på 10 minutter efter, da Cedric Soares lagde en bold på et sølvfad til Aubameyang, der blot skulle sparke bolden ind i et tomt Newcastle-mål.

Mere blev det ikke til, og Arsenal levede derfor op til favoritværdigheden med en sikker 3-0-sejr. De kontrollerede opgøret fra start til slut, og Arteta kan være meget tilfreds med flere sekvenser fra opgøret.

Med sejren rykker Arsenal op på 10.-pladsen, og har nu vundet fem af deres seks seneste opgør, og har dertil ikke lukket mål ind i 480 spilleminutter. Newcastle fortsætter deres svage periode, og er nu uden sejr i ni opgør i streg, og de skal til at få point på bordet, hvis de ikke vil blive blandet ind i nedrykningskampen.

Arsenal
(4-2-3-1)
1Bernd Leno
17Cédric Soares
16Rob Holding
23David Luiz
3Kieran Tierney
18Thomas Partey ↩67
34Granit Xhaka
7Bukayo Saka
32Emile Smith Rowe ↩82
14Pierre-Emerick Aubameyang (C) ↩79
9Alexandre Lacazette
Bænk
13Rúnar Rúnarsson
12Willian ↪79
19Nicolas Pépé
30Edward Nketiah
35Gabriel Teodoro Martinelli Silva ↪82
2Bellerín
6Gabriel
25Mohamed Elneny ↪67
28Joseph Willock
Newcastle
(4-4-2)
26Karl Darlow
17Emil Krafth
6Jamaal Lascelles (C)
2Ciaran Clark
15Jamal Lewis
24Miguel Almirón ↩87
8Jonjo Shelvey
4Matthew Longstaff ↩78
9Joelinton
7Andy Carroll ↩69
13Callum Wilson
Bænk
1Martin Dúbravka
19Javi Manquillo
22DeAndre Yedlin
11Matt Ritchie
14Isaac Hayden
16Jeff Hendrick ↪78
23Jacob Murphy ↪69
36Sean Longstaff
57Elliott Anderson ↪87

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik