Fodbold nyheder

Thiago Alcantara - Liverpools nøgle til titelforsvar?

Af Anders Bjørn

Den finurlige spanske troldmand på Liverpools centrale midtbane kan være ingeniøren bag et nyt mesterskab i Merseyside, mener ekspert.

Article image

Thiago Alcantara skiftede forinden denne sæson fra Bayern München til Liverpool. Han viste fra begyndelsen smagsprøver på de magiske afleveringer og det elegante overblik, som kendetegner ham som spiller. Sidenhen har han dog siddet ude i ti uger med en skade og er først kommet tilbage i Liverpools kamptrup omkring nytår. Det er ifølge den engelske fodboldekspert Paul Merson særdeles gode nyheder, da han er en vigtig brik i Jürgen Klopps planer og Liverpools titelchancer. Paul Merson udtaler således:

- Jeg føler, at holdenes tilgang til Liverpool har ændret sig, de giver dem ingen plads og stiller sig således, at det er Liverpools job at bryde dem ned. Liverpool har problemer, hvis de spiller uden den type spilfordeler på midtbanen. De har behov for at Thiago spiller hver uge. Han er den spiller, som ser den afgørende aflevering.

Liverpool har været hårdt ramt af skader denne sæson med profiler som Virgil van Dijk og Joe Gomez ude med længerevarende skader. Det er derfor yderst vigtigt for Liverpool, at de kan holde sig nogenlunde fri for skader i den resterende del af sæsonen, hvis man spørger Paul Merson:

- Manglen på den kvalitet som Thiago bringer til midtbanen tager det noget af den x-factor, som Sadio Mane, Mohamed Salah og Roberto Firmino ellers besidder, ud af spillet. Liverpool er stadig det bedste hold i verden uden bolden, men hvis der ikke kan skabes noget plads offensivt, så forsvinder den fordel. Derfor skal Thiago spille hver uge. Han ser den gyldne aflevering, og vi har set det i flere kampe.

Thiago Alcantaras skadeshistorik giver dog grund til bekymring for Jürgen Klopp og resten af Liverpool-holdet. Spanieren har nemlig bøvlet med utallige skavanker gennem det meste af sin karriere.

Mere om Thiago Alcântara

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik