Fodbold nyheder

Koeman – og de mange formationer

Af Torsten Brix

Er det 4-2-3-1, 4-3-3, 4-1-4-1 eller 3-4-2-1?

Article image
Ritzau-Scanpix

Hvilket system skal Barcelona spille? – det er svært at blive klog på for tiden. Indkast.dk har kigget på startopstillingen for de seneste kampe og ikke ret meget er ens.


Barcelona – Villarreal: 4-0 den 27. september
Opstilling: 4-2-3-1
Neto
Roberto, Pique, Lenglet, Alba
Busquets, De Jong
Griezman, Coutinho, Fati
Messi


Barcelona – Levante: 1-0 13. december
Opstilling: 4-3-3
Ter Stegen
Dest, Araujo, Lenglet, Alba
Busquets, De Jong, Coutinho
Messi, Brathwaite, Griezman


Barcelona – Valencia: 2-2 19. december
Opstilling: 4-1-4-1
Ter Stegen
Dest, Mingueza, Araujo, Alba
Busquets
Griezman, Pedri, Coutinho, Braithwaite
Messi


Valladolid - Barcelona: 0-3 22. december
Opstilling: 3-4-2-1
Ter Stegen
Mingueza, Araujo, Lenglet
Dest, Pjanic, De Jong, Alba
Messi, Pedri
Braithwaite


Barcelona – Eibar: 1-1 den 29. december
Opstilling: 3-4-2-1
Ter Stegen
Mingueza, Araujo, Lenglet
Dest, Pjanic, De Jong, Firpo
Griezmann, Pedri
Braithwaite


Efter Barcelonas smertelige nederlag på 2-8 midt i august til Bayern München er der sket meget for det catalanske storhold. Lussingen i Lissabon kostede træner Quique Setien jobbet, men måske var det også samtidigt en afsked med den 4-3-3-formation, som Barca ellers har brugt de senere år – blandt andet under træner Valverde.

Ronald Koeman kom til, og siden har han ikke siddet på hænderne for at finde løsningen ud af klubbens sportslig krise. Som ovenstående viser, så har hollænderen forsøgt sig med masser af forskellige formationer. Han startede op i en 4-2-3-1-formation, hvor Busquets var tiltænkt en nøglerolle. En opstilling han havde haft stor succes med på det hollandske landshold, men det blev ikke godt, og i stedet satsede den pressede hollandske træner på den mere innovative 3-4-2-1-formation. Det skete, efter Barcelona indenfor en uge havde tabt til Getafe og ikke mindst Real Madrid – der skulle ske ændringer og gerne hurtigt.

I starten af december kom hjemmebane-lussingen af Juventus i Champions League som kostede Barcelona førstepladsen i Champions League-gruppen og derfor skal de nu op imod stærke PSG i ottendedelsfinalen. Kort tid efter kom et nederlag til Atletico Madrid, og dermed var banen formet for et stilskifte, som først blev en 4-3-3-formation imod Levante.

Sportsligt har Barcelona sejlet rundt i denne sæson, og i derouten imod Bayern blev krisen udstillet, men siden det måske kostbare hjemmenederlag til Juventus har Barcelona spillet fem La Liga-kampe, hvor det er blevet til godkendte 11 point, men der er altså brugt tre forskellige formationer – så hvordan Barcelona kommer til at spille i fremtiden, er fortsat meget uvist. Bliver det den meget beskyttende 3-4-2-1-formation, vender Koeman tilbage til klubformationen 4-3-3 eller vender han tilbage til fuseren 4-2-3-1, hvor der er plads til de mange spændende offensive spillere, der er i klubben? Fremtiden vil vise det – og måske også hvilke modstandere, som Barcelona står overfor…

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Atalanta - Villarreal