Fodbold nyheder

Maradonas dødsårsag og hyldest i Buenos Aires

Af Troels Drasbech

Fodboldikonet blev fragtet til Buenos Aires i morges.

Article image

Sørgende fans flokkes i dag forbi Diego Maradonas kiste, der er blevet fragtet til Argentinas hovedstad, Buenos Aires. Nationen siger farvel til fodboldgeniet, som døde onsdag i en alder af 60.

Flere tusinde argentinere har strømmet forbi Maradonas kiste, som er placeret ved Casa Rosada (den officielle regeringsbygning, hvor præsidenten bl.a. har kontor, red.), hvor alt fra landsholdstrøjer, blomster og billeder er blevet kastet ind til kisten.

Kisten er dekoreret med det argentinske flag samt en landsholdstrøje med Maradonas signatur-tal 10 på. Det vil være muligt i de kommende tre dage at tilkendegive sin sorg og kærlighed ved kisten, inden den flyttes væk.

Argentineren blev anset som en af de bedste fodboldspillere nogensinde, hvor hans karriere var en kombination af fantastiske fodboldpræstationer og et turbulent personligt liv med stoffer og alkohol-problemer.

En obduktionsrapport er ifølge Daily Mail sluppet ud i de argentinske medier, hvori det står, at ikonet døde i sin søvn grundet hjertesvigt. Det skete kun to uger efter, at han forlod hospitalet efter en operation, hvis formål var at fjerne en blodprop i hjernen.


Mere om Argentina

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik