M. Berisha (4), R. Kristensen (44), M. Okugawa (66)
R. Lewandowski (21), J. Boateng (79), L. Sané (83), R. Lewandowski (88), L. Hernández (90)
Stefan Lindahl

Bayern vinder hæsblæsende målfest i Salzburg

Otte mål blev det til i Salzburg tirsdag aften, da Bayern München cementerede deres førsteplads i Champions Leagues Gruppe A.
Tirsdag aften mødte de forsvarende Champions League-mestre Bayern München på udebane RB Salzburg i Champions Leagues Gruppe A. Salzburg havde før aftenens opgør scoret i alle deres kampe siden den 10. december 2019, og Bayern havde kun en kamp uden scoringer i 2020.

Begge hold kom da også på tavlen i Salzburg tirsdag aften, hvor danske Rasmus Nissen startede for Salzburg, og vi skulle ikke vente længe på den første scoring. Allerede efter fire minutter kom det østrigske hjemmehold i front. Berisha samlede en løs bold op i Bayerns felt efter en blokeret afslutning fra Sekou Koita, og sendte den sikkert ind bag Manuel Neuer i Bayerns mål.

Scoringen kick-startede et sandt chance-orgie i Salzburg. Først en målchance i den ene ende, og kort efter en i den anden ende. Bayerns Serge Gnabry var rigtig tæt på at komme på tavlen efter ti minutter, men en Salzburg-fod kom i vejen på stregen.

Var-systemet kom i den grad på arbejde i første halvleg af kampen mellem top- og bundhold i gruppe A. Hjemmeholdets store profil Dominik Szoboszlai begik, hvad alle troede var et klodset straffespark på gæsternes Lucas Hernandez. Efter Var-kiggeri blev dommen dog omstødt.

Få øjeblikke senere var systemet igen i fokus. Gnabry blev sendt i dybden, og scorede sikkert, men det tyske offensiv-es havde bevæget sig på den forkerte side af Salzburgs forsvarslinje før afleveringen blev sendt afsted.

Midt i halvlegen fik Bayern så deres straffespark. Tyskernes målmager Robert Lewandowski omsatte sikkert muligheden, og udlignede.

Efter udligningen stod der Bayern på de fleste af de mange muligheder, og tyskerne havde flere muligheder for at bringe sig foran. Det gjorde gæsterne da også kort før halvlegens afslutning. Thomas Müller blev smart spillet fri af Lewandowski. Tyskeren smækkede bolden ind i feltet, hvor danske Rasmus Nissen kom først på bolden, og udplacerede sin egen keeper.

I anden halvleg fortsatte begge hold med at vælte sig i chancer. Neuer holdte hjemmeholdet fra fadet allerede fra starten af halvlegen med en kanon-redning på en helt fri Salzburg-chance.

I perioden herefter var Bayern meget spildominerende. Blandt andre havde Gnabry endnu en stor chance for at komme på tavlen. Kun en stor redning holdte hans afslutning ude af nettet.

Bedst som Bayern var tættere på 3-1, end Salzburg var på 2-2, så fik hjemmeholdet udlignet. Et minut efter, at Masaya Okugawa var kommet på banen, kunne japaneren sende bolden ind bag Neuer. Salzburg erobrede bolden højt på Bayerns banehalvdel, og så var Okugawa pludselig fuldstændig fri foran gæsternes mål.

Efter scoringen pressede Salzburg på. Neuer blev dog ikke rigtigt udfordret af østrigernes slutprodukt. Ligesom, at Bayern blev straffet, fordi tyskerne ikke kunne udnytte deres mulighed, så blev ligningen vendt om efter Okugawas udligning. Jerome Boateng kom højest på et Bayern-hjørne, og forsvarsspilleren pandede resolut bolden i nettet ti minutter før lukketid.

Det nåede at blive både 4-2, 5-2 og 6-2 til Bayern. Først scorede Leroy Sané, da han krøllede bolden helt op i hjørnet, og efterfølgende lukkede Lewandowski endegyldigt kampen med sit andet mål i opgøret. Til sidst var det Lucas Hernandez, som scorede sit første mål for Bayern.

Med sejren cementerer Bayern deres førsteplads i gruppen, og Salzburg er stadig plantet på sidstepladsen med kun et enkelt point.