ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Klopp får sit ønske opfyldt

Af Henrik Varbøl Andersen

Mange navne har været sat i forbindelse med ”The Reds” som afløser for van Dijk, og det ser ud til, at der handles i januar.

Article image
Ritzau-Scanpix

Mediet TeamTalk skriver, at Jürgen Klopp nu har fået grønt lys af ejerne for at hente en forsvarsspiller til januar som erstatning for langtidsskadede Virgil van Dijk. Det ser ud til, at Klopp kan få sit ønske opfyldt om forstærkning på positionen.

Flere spillere topper listen over forstærkninger som den tyske succes-manager har udset sig til at fylde de store sko ud. Gætterierne og rygterne er mange, og enkelte kan nok allerede afskrives tidligt.

Østrigske David Alabas kontrakt-forhandlinger med Bayern München er kollapset, og måske kan han blive en billig løsning til januar. En noget dyrere løsning vil være Napolis Kalidou Koulibaly, som i sommers var jagtet af rivalerne fra Manchester City.

Alaba kan dog nok blive svær, da Bayern-træner Hansi Flick har udtalt, at han ikke vil sælge ham til januar, og med Koulibalys formentlig store prisskilt efterlader det Liverpool med fem billigere men stadigvæk stærke løsninger. Schalke 04s Ozan Kabak og RB Leipzigs Dayot Upamecano nævnes som topprioriteterne.

Tre andre navne er også dukket op som muligheder for de engelske mestre. Pau Torres fra Villareal, Jules Kounde fra Sevilla og Mykola Matvienko fra Shaktar Donetsk. Alle fem regnes for spillere, der er indenfor mestrenes rækkevidde rent økonomisk.

Udover van Dijk har Joel Matip også døjet med en del skader, og han er først ved at være kampklar igen. Senest har Fabinho vikarieret på pladsen, men også han er ude med en skade. Samtidig ser Klopp formodentlig hellere Fabinho udfylde sin normale rolle på midtbanen.

I den seneste Premier League-kamp var pladsen ved siden af Joe Gomez besat med uprøvede Nathaniel Phillips. Så behovet for en forstærkning til det centrale forsvar ser reelt nok ud.

Der hersker formentlig ingen tvivl om, at Liverpool er nødt til at forstærke defensiven, hvis mesterskabet igen skal havne på Anfield, og der ser altså ud til at være fem spillere med kvalitet og det rette prisskilt i spil til at træde i van Dijks fodspor.

Mere om Liverpool

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik