Arsenal - Leicester

England: Premier League
Arsenal
Emirates StadiumFuld tid0-1
Leicester J. Vardy (80)
LineupReferat

Vardy = Arsenals værste fjende

Af Nicolai Christensen

Jamie Vardy gjorde nok engang det onde ved ”The Gunners” her til aften, hvor den 33-årige-englænder afgjorde kampen på Emirates mellem Arsenal og Leicester.

Article image
Ritzau-Scanpix

Aftenens sene kamp i Premier League stod her til aften imellem Mikel Artetas Arsenal og Brendan Rodgers´ Leicester. To hold, der inden kampen lå a point i ligaen med ni af slagsen, og er kommet fint i gang med sæsonen.

Arsenal med tre sejre og to nederlag, dog acceptable nederlag til henholdsvis Liverpool og Manchester City og begge på udebane. Leicester der startede ud med tre sejre i streg bl.a. over Manchester City på udebane, men i de seneste to opgør er gået fra banen med nederlag.

Kampen startede for fuld udblæsning, og allerede efter fire minutter var bolden i mål, da Alexandre Lacazette headede et hjørnespark ind bagved Kasper Schmeichel, men målet blev hurtigt annulleret for en lidt tvivlsom offside.

Tempoet fortsatte og Arsenal fik presset Leicester langt tilbage på banen, men målet udeblev, og de sidste 10-15 min. af første halvleg blev spillet i et lidt langsommere tempo end fra kampens åbning. Arsenal dominerede, sad på bolden, fik skabt fint med chancer, men ind kom bolden dog ikke i første halvleg.

Anden halvleg startede med en udskiftning af David Luiz, der måtte udgå grundet en skade. Ærgerligt for Arsenal, da brasilianeren var en af banens bedste i første halvleg.

Leicester havde de første 60 minutter store problemer med at true Arsenal, og det betød, at de efter en times spil valgte at sætte ofte farlige Jamie Vardy på banen. En mand, der i sin karriere har scoret hele 10 mål, når modstanderen har heddet Arsenal.

Arsenal havde ligeledes problemer med at blive farlige, og satte derfor Nicolas Pepe på banen få minutter efter.

Det var dog kun den ene af indskiftningerne der havde den ønskede effekt. Bedst som man skulle tro, at det ville ende med en point-deling, kom Vardy i fokus.

Cengiz Ünder modtog efter 80 minutters spil en dybdebold, og så kunne han simpelt spille den på tværs til Vardy, der nemt kunne heade bolden ind i Arsenal-målet.

Arsenal jagtede en udligning i de sidste 10 minutter, men farlige blev de ikke, og Arsenal kunne derfor for første gang tabe en kamp på eget græs i 2020. Sejren var derudover Rodgers´ første på udebane imod Arsenal.

Med sejren kommer Leicester op på 12 point og en øjeblikkelig fjerdeplads. Arsenal forbliver på de ni point, og indtager 10-pladsen i ligaen.

Hjemmeholdet var klart mest på bolden, men skabte ikke et acceptabelt antal chancer, hvis man vil slå Leicester. For Jamie Vardy skulle kun bruge en chance, og så gjorde han nok engang det onde ved Arsenal.

Arsenal
(3-4-3)
1Bernd Leno
23David Luiz ↩49
6Gabriel
34Granit Xhaka
2Bellerín
18Thomas Partey
8Dani Ceballos
3Kieran Tierney ↩81
14Pierre-Emerick Aubameyang (C)
9Alexandre Lacazette
7Bukayo Saka ↩65
Bænk
13Rúnar Rúnarsson
19Nicolas Pépé ↪65
30Edward Nketiah ↪81
20Shkodran Mustafi ↪49
15Ainsley Maitland-Niles
25Mohamed Elneny
28Joseph Willock
Leicester
(3-4-2-1)
1Kasper Schmeichel (C)
3Wesley Fofana
6Jonny Evans
28Christian Fuchs
27Timothy Castagne
8Youri Tielemans
24Nampalys Mendy
2James Justin
26Dennis Praet ↩60
10James Maddison ↩85
15Harvey Barnes ↩75
Bænk
12Danny Ward
9Jamie Vardy ↪60
14Kelechi Iheanacho
5Wes Morgan
11Marc Albrighton ↪85
19Cengiz Ünder ↪75
20Hamza Choudhury

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik