Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Danske aviser om fyringen af Ståle Solbakken

Otte danske mesterskaber og fire pokaltitler var ikke nok… se her hvad de danske fodbolddebattører mener om fyringen af Superligaens største træner.
- FCK havde aldrig været i et europæisk gruppespil inden Solbakkens ankomst. Det har nu været tilfældet i 13 af de seneste 15 sæsoner. I FCK taler man meget om klubbens særlige dna. Det er et dna, som Ståle Solbakken har skabt og forfinet. Han var den sportslige ledelse. Nu er han der lige pludselig ikke mere. Måske var det i virkeligheden sportsdirektøren Ståle Solbakken, der var problemet, snarere end træneren Ståle Solbakken. (Politikens Søren Lissner)

- Omkring FC Københavns fyring af Ståle Solbakken vil jeg dog vove skindet og hævde, at klubben har truffet det rigtige valg, og at Ståle Solbakken endte som sin egen værste fjende. Modsat denne tids andre sager om højprofilerede personers pludselige fald er baggrunden nemlig ikke mudret af uklare motiver eller genoplivningen af gamle hændelser. Nej, træneren Ståle Solbakken røg ud, fordi handelsmanden Ståle Solbakken ikke længere var dygtig nok – og omvendt. Som manager havde nordmanden ansvar for både spillet og transferbeslutningerne, og i begge afdelinger levede han ikke op til de store krav. (Jyllands-Postens sportsredaktør Thomas Møller Kristensen)

- Til gengæld vil jeg for en gangs skyld klaske dette prædikat i røven af en trænerfyring: Det ligner panik! Ja, det var horribelt, elendigt, pinligt, at FCK røg ud af Europa League til kroatiske Rijeka efter en pauver indsats. Den har naturligvis sat ekstremt mange minusser i Ståle Solbakkens karakterbog, når man nu ved, hvor meget Europa-deltagelse betyder i FCK. Derefter spiller FCK en fin kamp mod FCN, hvor en mere frigjort og friskere tilgang fik FCK til at ligne et fodboldhold med en vis kvalitet igen. Så beslutningen har været et undervejs, men man må alligevel undre sig over nogle forhold, der bidrager til fornemmelsen af, at man har taget en forhastet beslutning. (Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen)


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER