Vigo - Valencia

Spanien: La Liga
Vigo I. Aspas (13), I. Aspas (57)
Estadio de BalaídosFuld tid2-1
Valencia M. Gómez (46)
LineupReferat

Vigo vælter Valencia

Af Christian Bang Jensen

Med en flyvende Iago Aspas i front vandt Celta Vigo lørdagens sene La Liga-opgør med 2-1over Valencia.

Article image
Ritzau-Scanpix

Med et skuffende 0-0-resultat fra første runde skulle Celta Vigo med dansk-tyrkiske Emre Mor i startopstillingen op mod Daniel Wass og resten af holdet fra Valencia.

Og det var da også et Celta-hold, der på hjemmebanen Estadio de Balaídos var i førersædet fra start. Især den levende Celta-legende Iago Aspas var flyvende, og med to mål blev han matchwinner i 2-1-sejren.

Allerede efter kampens første kvarter havde den 33-årige angriberen gjort det til 1-0. En anden gammel kending Nolito afdriblede fire Valencia-spillere, inden han lagde en perfekt stikning i dybden til Iago Aspas, der uden problemer sendte bolden ind bag Jaume Domenach i Valencia-målet. I starten af anden halvleg slog Valencia dog tilbage, da den tidligere Celta-angriber Maxi Gomez bragede bolden i mål efter en Wass-ist.

I det 60. minut indtraf det kampafgørende øjeblik, da Iago Aspas sendte et dunder af et frispark over Valencia-muren og videre i netmaskerne.

Efter scoringer holdte Celta Vigo fast i presset og var flere gange tæt på, men både overligger og stolpe var i vejen for en lukning af kampen. Først mod opgørets afslutning fik Valencia nogle af de usikkerheder frem, som har bragt holdet fra Galicien i nedrykningsfare de to forrige sæsoner, men galicerne holdte fast i de tre point og rykker dermed op på andenpladsen i La Liga og forbi Los Che, der har meget arbejde foran sig.

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Ajax - LiverpoolChampions League - Bayern München - Atlético MadridChampions League - FC Midtjylland - AtalantaChampions League - Inter - GladbachChampions League - Manchester C - Porto