Milan - Juventus

Italien: Serie A
Milan Z. Ibrahimović (Str. 62), F. Kessié (66), R. Leão (67), A. Rebić (80)
Stadio Giuseppe MeazzaFuld tid4-2
Juventus A. Rabiot (47), C. Ronaldo (53)
LineupReferat

AC Milan besejrer Juventus efter lyn-comeback

Af David Øhrstrøm

Der var dømt storkamp i den italienske Serie A mellem to af ligaens mest formstærke hold.

Article image

Juventus kunne med en sejr tage et stort skridt mod det italienske mesterskab, eftersom de nærmeste forfølgere fra Lazio havde tabt til Lecce tidligere på aftenen. Derfor kunne Juventus bringe sig foran med ti point med kun syv kampe tilbage. AC Milan skulle bruge point for at forbedre deres øjeblikkelige syvendeplads, og indhente Napoli eller AS Roma for at nå Europa League-pladserne.

Danske Simon Kjær var med i det milanesiske forsvar, og han kom i vælten fra starten sammen med resten af værternes defensiv. Efter ti minutter havde Bonucci en stor chance efter et frispark fra Bernadeschi, men forsvarsspilleren fik ikke ram på bolden. Kort efter var det Cristiano Ronaldo, der havde et nærgående forsøg, der dog sneg sig lige forbi den ene opstander.

Zlatan havde hjemmeholdets første forsøg halvvejs inde i halvlegen, men en lidt forkølet afslutning fra distancen var ikke nok til at ryste Szczesny i Juventus-målet. Svenskeren fik en nærmest identisk chance få minutter efter, men igen var det polakken, der trak det længste strå i den duel.

Det var to hold, der havde respekt for hinanden, hvilket var tydeligt i den måde halvlegen forløb på, da ingen af holdene ville risikere at blotte sig og i stedet spillede risikofrit. Juventus var derfor primært farlige omkring de dødbolde, de fik i nærheden af Milans felt, mens værterne stod og ventede på, at en kontramulighed opstod.

Simon Kjær måtte også lægge hoved til en afslutning fra Alex Sandro, for at holde gæsterne fra fadet, og presset blev langsomt intensiveret mod hjemmeholdets mål. Danskeren og resten af Milan-holdet formåede dog at holde stand mod de mange bolde, der blev pumpet ind i feltet på frispark og hjørnespark, og derfor var stillingen stadig 0-0 ved pausen.

Der var til gengæld ikke engang spillet to minutter af anden halvleg, inden Rabiot fik netmaskerne til at blafre efter en flot solotur. Han løb cirka 75 meter med bolden, og snød flere Milan-spillere, inden han, fra kanten af feltet, sparkede bolden op i målhjørnet og sørgede for et sandt drømmemål. Den gode defensiv Milan havde vist i første halvleg, havde de tydeligvis glemt i omklædningsrummet for bare fem minutter senere, sørgede Ronaldo for en 2-0-føring til udeholdet. Kjær og makkeren Romagnoli mistimede fuldstændig en lang bold, og så var Ronaldo alene med Donnarumma, som han sikkert udplacerede.

Herfra gik det stærkt, og Milan gav ikke op, eftersom de på fem minutter havde vendt 0-2 til 3-2 på mål af Ibrahimovic, Kessié og Leao. Zlatan scorede på et straffespark, mens Kessié og Leao begge kunne straffe inkonsekvent forsvarsspil i Juventus-feltet til at score fra kort afstand. Juventus reagerede ved at skifte Matuidi, Costa og Ramsey ind uden, at det dog havde den store effekt.

Efter at have fået bolden i hovedet for anden gang i kampen måtte Simon Kjær modtage behandling med ti minutter igen, hvilket dog ikke holdt værterne tilbage, da indskiftede Rebic straffede en skidt aflevering fra Alex Sandro og lukkede kampen til 4-2. Dermed er mesterskabet ikke helt i hus for Juventus endnu samtidig med, at AC Milan nu indtager en Europa League-givende femteplads.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Juventus - LyonChampions League - Barcelona - NapoliChampions League - Bayern München - Chelsea