Fodbold nyheder

Parken = et teater

Af Torsten Brix

Åge Hareide kigger nærmere på EM-turneringen i smukke København – uden ham som træner…

Article image
Ritzau-Scanpix

- Alt var virkeligt i hovedet på mig. Jeg tænkte, at det ville blive en fantastisk fin afslutning først at spille tre kampe hjemme i Danmark og så komme videre i EMturneringen.

Sådan siger den tidligere danske landstræner Åge Hareide i dagens udgave af Politiken. Nordmandens kontrakt er udløbet med DBU, og eftersom EM blev rykket et år længere frem, fik afløseren - Kasper Hjulmand – lige pludselig EM-billetten, som Hareide har kvalificeret sig til. Om denne underlige situation og om muligheden for at spille de historiske EM-kampe på hjemmekampe – siger Hareide.

- Parken er en fantastisk kulisse, en enorm kulisse. Det er en arena, der er så stejl, at mange tilskuere kommer tæt på. Publikum sidder som i et teater. Det er en utrolig fin arena at være træner i. Måske har du været nervøs, når du har tænkt på kampen, men med det samme du kommer ud på banen, er det helt magisk. Adrenalinen begynder at arbejde i kroppen, så derfra gælder det bare om at spille fodbold, beretter Hareide og fortsætter om EM-åbningen imod Finland den 12. juni 2021:

- Og den havde helt sikkert fået en ekstra skala den første aften. Det ville jo være en festklædt Parken, hjemmebane, EM og Finland i første kamp med alt presset på os. Det ville være en fin situation at være i, for når du kender drengene så godt, som jeg gør, vil du også vide, at de glæder sig lige så meget, som jeg gjorde…

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik