Fodbold nyheder

Scholes:
United skulle have købt Håland

Af Christian Kern Hansen

Paul Scholes er af den holdning, at det var en fejl ikke at købe den norske komet-angriber, der valgte Dortmund i januar-vinduet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Erling Håland har nærmest været ustoppelig for Dortmund i denne halvsæson, og har scoret mål både før og efter Corona-pandemien. Selvom nordmanden ikke er noteret for mere end 15 Bundesliga-optrædener for den tyske storklub, så har nordmanden allerede opnået 13 scoringer for dette års nummer to i Bundesligaen, og nordmanden har kunne glæde sig over at have lavet tre assists. I efteråret inden skiftet til Dortmund, scorede nordmanden ligeledes mål på samlebånd for den østrigske klub Red Bull Salzburg, og især de gode præstationer og dertilhørende mange mål i Champions League-gruppespillet medvirkede til en enorm mediebevågenhed om den stadig blot 19-årige nordmand. Klubber som Manchester United og Juventus var udmeldt som potentielle købere, men nordmanden valgte i sidste ende at tørne ud for Ruhr-klubben Dortmund, hvilket altså har vist sig at være et mere end udemærket skifte for angriberen.

At Manchester United ikke fik erhvervet sig den lovende norske angriber var dog ifølge Manchester United-legenden Paul Scholes en klar fejl.

- Ja, ved du hvad. Da alle snakkede om ham, havde jeg ikke set så meget til ham, udtalte den tidligere midtbanegeneral Paul Scholes til BBC Radio 5Live, og fortsatte.

- Men da den tyske fodbold kom tilbage, og jeg så ham rigtigt, tænkte jeg. Hvorfor betalte Manchester United ikke bare det beløb, som der skulle betales?

Paul Scholes ser dog stadig en mulighed for, at Manchester United kan købe den unge nordmand.

- Kigger man tilbage, og ved du hvad, han er måske stadig tilgængelig. Hvem ved, hvornår- men United kommer til at betale mange mange penge for ham. Og hvad så? Han ser ud til at være den rigtige handel.

Erling Håland har kontrakt med Dortmund frem til sommeren 2024.


Mere om Erling Håland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik