Fodbold nyheder

Danskerklub bliver tre danskere færre

Af Christian Bang Jensen

Brentford i den engelske Championship har gennem længere tid været en dansk koloni, men nu siger London-klubben farvel til tre med det røde pas.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sportsdirektør Rasmus Ankersen, træner Thomas Frank og spillerne Henrik Dalsgaard, Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Emiliano Marcondes. Det er blot et lille udpluk af de mange danske fodboldvikinger, der har slået sig ned i den lille London-klub Brentford i den engelske Championship.

I alt har 11 danske spillere i denne sæson været på kontrakt hos oprykningsaspiranterne, men det får en ende for tre af de yngre talenter. Justin Shaibu samt lejesvendene Japhet Sery Larsen og Christian Tue fra FC Midtjylland for ikke forlænget deres ophold i den danske koloni, efter deres kontrakter udløb den 30. juni. Det bekræfter klubben på dens hjemmeside.

Justin Shaibu er den af de tre som har nået størst succes i klubben, der i øjeblikket ligger til en play-off-plads i den næstbedste engelske række. Han kom til Brentford i 2016 fra HB Køge og har spillet 10 kampe og scoret et mål for ”The Bees.” I denne sæson har han været udlejet til Boreham Wood i National League (den femte bedste række), og da sæsonen ikke blev genoptaget i de lavere engelske rækker, står Justin Shaibu nu uden klub.

- Jeg vil gerne takke Justin for hans hårde arbejde og indsats i hans tid her hos os. Desværre fungerede tingene ikke, som Justin eller vi ville have foretrukket. Vi er overbevist om, at Justin har en god karriere foran sig, og vi håber, at han finder en klub, som vil hjælpe ham med at opnå det, siger Thomas Frank ifølge klubbens hjemmeside.

Japhet Sery Larsen og Christian Tue er begge vendt tilbage til FC Midtjylland uden at få spilletid i The Championship. De to 20-årige talenter har primært haft en tilværelse på Brentfords B-hold. I alt har Brentford sagt farvel til 11 spillere, hvis kontrakter ikke er blevet forlænget.

Brentford ligger med fem runder tilbage af sæsonen på en tredjeplads og har fem point op til West Bromwich på den direkte oprykningsplads til Premier League.

Mere om Brentford

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik