Fodbold nyheder

Ikon om langsom Götze:
Bør søge mod Serie A

Af Frederik T. Sørensen

Tysk landsholdsikon mener, at den offensive midtbanespiller bør søge sydligere græsgange, og at han mangler det nødvendige tempo til Dortmund.

Article image
Ritzau-Scanpix

Returen til Dortmund fra ligarivalerne Bayern München har ikke været den store succes for Mario Götze, der i 2014 afgjorde VM-finalen til tysk fordel. Dermed kan den 27-åriges anden periode i Ruhr-klubben ende noget nær uforløst, da hans kontrakt står til at udløbe efter denne sæson.

Det tyske ikon Lothar Mattäus har i sin klumme for Sky Sports udtalt, at Götze bør søge væk fra Bundesligaen, da han ikke har hurtigheden.

Jeg forventer, at hans tid i Dortmund er slut. Jeg ville blive meget overrasket, hvis de når til enighed i de kommende forhandlinger, skriver Matthäus blandt andet.

- Den måde han spiller på, er ikke længere efterspurgt i dag. Han mangler mere end noget andet fart for at holde trit med den måde, Dortmund og mange andre storklubber praktiserer fodbold på.

- Skiftet til Bayern München var ikke, hvad han drømte om i sidste ende. Han kom aldrig tilbage til sit tidligere niveau i Dortmund efter hans tilbagekomst.

På rygtebørsen har blandt andet AC Milan og Roma fra Serie A været nævnt som mulige bejlere til tyskeren, og Mattäus mener også, at det kunne være et godt træk for Götze.

- Götze må finde en klub, især en træner, der bygger omkring ham, og tilpasser kampplanen efter ham. Det er muligt, at Italien ville være en passende liga for ham. I det mindste spilles der ikke så hurtigt der, og det ville passe til ham. Han mangler ikke vilje. Jeg har set ham spille et par gange, og man kan ikke anklage ham for at være ligeglad eller at have mangel på ambition.

- Han er ikke spilleren, du gerne vil se løbe 30 meter tilbage for at vinde bolden på egen banehalvdel. Götze er ikke en arbejder. Hvis han skal gøre sådan noget, er jeg næsten ked af det, skriver Matthüs også.

I denne sæson har Götze blot spillet 17 kampe, hvor bare seks af dem har været fra start.

Mere om Mario Götze

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik