Fodbold nyheder

Jordan Hendersons - vejen til mulig Årets Spiller-titel

Af Troels Drasbech

Den engelske Liverpool-anfører er i den grad med i kapløbet om den famøse pris.
Article image
Ritzau-Scanpix
Jordan Henderson som årets spiller i Premier League. Den udmelding vil for majoriteten af fodboldfans have været helt ude i hampen for blot et par år siden, men siden starten af 2018/19-sæsonen har den 29-årige anfører været vital for Liverpools enorme succes.


Midtbaneslideren skiftede tilbage i 2011 tilværelsen i Sunderland ud med de rødblusede fra Merseyside, og han fik hele 28 kampe fra start i den efterfølgende sæson, der var præget af svingende resultater og en skuffende ottendeplads i ligaen. Henderson afslørede efterfølgende, at han i 2012/13-sæsonen var centimeter fra at indgå i en byttehandel med Fulham, hvor Clint Dempsey skulle overtage pladsen i Liverpool-truppen.

Byttehandlen blev aldrig realiseret, og han har efterfølgende omtalt denne periode som vendepunktet i sin karriere. Den stålfaste vilje til at blive en succes i Liverpool blev belønnet med selveste anførerbindet, efter Steven Gerrard forlod Liverpool, og det er generelt viljen, kærligheden og dedikationen til Merseyside-klubben, der skabte tilliden fra Brendan Rodgers, klubbens daværende manager, samt klubbens fans.

Med 30, 35 og 37 kampe i de efterfølgende tre sæsoner var Henderson en fast bestanddel af Liverpool-truppen og i 2014/15-sæsonen, hvor han fik de 37 kampe, leverede han hele 6 mål og 10 assists, men klubben endte stadig på en skuffende sjetteplads i Klopps første sæson som manager.

Den efterfølgende sæson blev til dels ødelagt af skader, og samtidig steg utilfredsheden blandt klubbens fans. Diskussionerne blev flere gennem 2016/17- og 2017/18-sæsonen, om hvorvidt Henderson skulle sælges eller ej. De utilfredse fans hævdede, at midtbaneslideren manglede teknik, overblik og kynisme i offensiven, hvor tilhængerne af den 29-årige elskede den Gerrard-lignende fightervilje, samt lederskabet han viste inde på banen.

Nu spoler vi frem til nutiden, og her har Klopp i den grad forvandlet Liverpool til et fremragende hold. En af de mest vitale fundamenter for den positive udvikling er, udover nogle fantastiske indkøb, bl.a. Hendersons præstationer inde på midtbanen. Han er i gang med en af sine bedste sæsoner, når man ser på målgivende aktioner, han har forbedret diverse afleveringsstatistikker og så udviser han eminent lederskab til at fastholde fokusset og intensiteten gennem alle 90 minutter.


Henderson har reddet adskillige point i indeværende sæson - bl.a. i 2-1 sejren mod Tottenham, 2-1 sejren mod Wolverhampton og med den flotte assist i 1-0 sejren mod Norwich. Han har fungeret som holdets ultimative leder, og Liverpool havde store problemer i deres tre seneste PL-kampe, deres første nederlag kom i denne periode mod Watford, hvor Henderson sad ude med en skade.

Liverpool havde ikke været på førstepladsen med hele 25 point ned til Manchester City, hvis de ikke havde haft Henderson stående på holdkortet, og han er som anfører ved at sende PL-titlen tilbage til Merseyside for første gang i 30 år. Den 29-årige Gerrard-afløser er i den grad på vej ind i klubbens historiebøger og helt med fremme i kampen om Årets Spiller-titlen i 2019/20-sæsonen af Premier League.

Mere om Jordan Henderson

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik