Fodbold nyheder

Storudsalget i ”Konge-klubben”?

Af Torsten Brix

Real Madrid har en spændende idealopstilling, men denne kan til næste sæson forstærkes efter salg af spillere for op til 4.000.000.000 kroner, så der kan komme gang i svingdøren i den aldrende trup…

Article image
Ritzau-Scanpix

Som man tidligere har kunnet læse på Indkast.dk, er Real Madrid-træneren Zidane Zinedine - ifølge velinformerede AS – af ledelsen blevet beordret til at formindske truppen med en håndfuld spillere. Aktuelt er der 25 spillere i truppen, og mange af disse spillere får ikke ret meget tid på banen. Her følger en liste over spilletiden i minutter for Real Madrid-spillerne i denne sæson:


3.120: Casemiro
3.033: Ramos
3.001: Varane
2.957: Benzema
2.910: Carvajal
2.865: Courtois
2.702: Kroos
2.068: Valverde
1.904: Modric
1.638: Mendy
1.495: Marcelo
1.363: Vinicius
1.160: Bale
1.124: Hazard
1.010: Rodrygo
992: Militao
820: Vazques
770: Jovic
674: Arelo
650: James
641: Nacho
434: Odriozola
170: Brahim
25: Mariano


Noget statistik giver ikke hele sandheden, men denne liste fortæller dog en masse. Blandt andet om hvordan Real Madrids trup måske skal se ud til næste sæson – altså hvem de skal sælge. Flere af spillernes spilletid springer jo i øjnene som Bales, James’, Vazques’ og Marianos få minutter. Netop denne kvartet var dem, som AS mente, at Real Madrid vil forsøge at sælge til sommer. Derudover har der været masser af rygter om Brahim samt den aldrende trio - Nacho, Marcelo og Modric.

Skulle blot nogle af disse spillere blive solgt, vil det åbne op for nye spillere og måske også en foryngelse af truppen. Derudover vil det også frigive mange penge i lønningsbudgettet, da flere af de ovennævnte modtager store lønninger. Dette kunne åbne op for nye spillere, hvor en forstærkning til midtbanen sikkert er det største ønske for Zidane, der blandt andet offentligt har nævnt den utilfredse Manchester United-spiller Paul Pogba som en mulig tilgang til ”Kongeklubben”. Derudover kunne Fabián Ruiz fra Napoli også være en mulighed eller måske kunne ”Los Blancos” også godt bruge en ny 9’er, hvor Erling Braut Haaland ville være et stort ønske for Real Madrid – ligesom Kylian Mbappe vil være. Om det er realistisk, er en anden historie, men det virkede i hvert fald ikke til, at Zidane fik sit angrebsønske opfyldt i sommer, hvor den gigantiske skuffelse Luka Jovic kom til.

Derudover er hele 11 spillere i øjeblikket udlejet fra Real Madrid. Det er dog ikke de udlejede spillere, der bekymrer ledelsen i Real Madrid, men derimod den store førsteholdstrup. AS rapporterer, at mindst fire eller fem førsteholdsspillere skal sælges, før der kan købes nye spillere. I sommer solgte Real Madrid spillere som Mateo Kovacic, Marcos Llorente, Raul de Tomas, Theo Hernandez og Keylor Navas for samlet tæt på en milliard kroner, men disse penge blev brugt mere end to gange, uden nyindkøbene i denne sæson har påvirket truppen meget. På den ovennævnte liste over spilletid er Mendy på plads nr. 10 den øverste af nyindkøbene. Skaderne til Hazard har naturligvis været det altoverskyggende i denne sammenhæng sammen med det ringe niveau for Jovic. Sidstnævnte blev købt for 500 millioner kroner, og nu tales der om, at han ikke er god nok til Real Madrid og skal udlejes.

Udlejet har masser af gode Real Madrid-spillere også været i denne sæson, og Indkast.dk har tidligere skrevet om, at Zinedine Zidane kan sælge ud af udlejede spillere, der har en markedsværdi på 1.810 millioner kroner.


Dani Ceballos
Udlejet: Arsenal
Markedspris: 500 millioner kroner


Martin Ødegaard
Udlejet: Real Sociedad
Markedspris: 420 millioner kroner


Achraf Kakimi
Udlejet: Dortmund
Markedspris: 300 millioner kroner


Borja Mayoral
Udlejet: Levante
Markedspris: 150 millioner kroner


Sergio Reguilon
Udlejet: Sevilla
Markedspris: 130 millioner kroner


Takefusa Kubo
Udlejet: Mallorca
Markedspris: 120 millioner kroner


Oscar
Udlejet: Leganes
Markedspris: 100 millioner kroner


Jesus Vallejo
Udlejet: Wolverhampton
Markedspris: 70 millioner kroner


Lunin
Udlejet: Valladolid
Markedspris: 50 millioner kroner


Jorde de Frutos
Udlejet: Valladolid
Markedspris: 45 millioner kroner


Javi Sanchez
Udlejet: Valladolid
Markedspris: 35 millioner kroner


Når man hertil lægger navne som salg af spillere som Bale, Isco, Jovic, Asensio, James, Vazques, Mariano, Diaz, Nacho, Marcelo og Luka Modric, så nærmer vi os mulige salg i Real Madrid sig til en samlet værdi af mindst 4.000.000.000 kroner, og Real Madrid vil stadigvæk have en idealopstilling med:

Courtois
Carvajal, Varane, Ramos, Mendy
Valverde, Casemiro, Kroos
Vinicius, Benzema, Hazard

Ifølge FOX Sports har Zidane tidligere lavet en ønskeliste bestående af fem prominente midtbanespillere, men kommer der et storudsalg i Real Madrid, kan det ovennævnte hold blive forstærket voldsomt og om ikke andet så af de udlejede Dani Ceballos, Martin Ødegaard og Achraf Kakimi.

Forleden udgav CIES Football Observatory en liste over dyreste spillere i Europas fem største ligaer, som vel at mærke er født i år 2000 eller derefter. Her havde Real Madrid to mand - Rodrygo og Vinícius Júnior – blandt de øverste fire. Så der findes spændende unge spillere i truppen, selvom truppen har mange spillere over 30 år eller tæt herpå.

Forsiden af Madrid-sportsavisen AS havde i går overskriften ”Sobran Doce”, der kan oversættes med "Tolv for meget”, men henvisning til, at Real Madrid har 37 spillere på kontrakt fra og med den 30. juni, og at Zidane skal vælge en tredjedel fra. Så linjerne er tegnet op til et storudsalg i Real Madrid til sommer.


Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik