H. Barnes (24), R. Pereira (45), A. Pérez (81), A. Pérez (88)
M. Noble (50)
Thomas Ræbild Poulsen

Leicester kom tilbage på vindersporet mod West Ham

Efter to nederlag i træk fik de blåklædte en tiltrængt sejr på 4-1 over London-klubben.
Det var et møde mellem top og bund, da West Ham gæstede King Power Stadium, hvor Leicester ventede på grønsværen. De blåklædte har været skidt kørende i Premier League, hvor de har tabt to kampe i træk, mens West Ham kun har vundet en gang i Premier League, siden David Moyes tiltrådte som træner i slutningen af december. Derfor havde begge mandskaber brug for oprejsning i dagens opgør.

Det var hjemmeholdet, som kom bedst fra start. De satte sig på begivenhederne fra første fløjt og bed fra sig efter blot få minutter. Her kombinerede Jamie Vardy og Harvey Barnes sig frem til en chance, men førstnævnte fik ikke et ordentligt træf på bolden, og derfor kunne Darren Randolph let redde kuglen.

Man så ikke meget til London-klubben i kampens begyndelse, men med lidt over 10 minutter spillet fik Robert Snodgrass masser af plads ude foran feltet. Harvey Barnes kom dog tilbage i sidste øjeblik og fik blokeret midtbanespillerens skud.

De blåklædte fortsatte med at trykke udeholdets defensiv og efter 24 minutter gav det pote. Efter et flot gennemspillet angreb endte bolden i højre side af straffesparksfeltet, hvor Ricardo Pereira stod umarkeret. Højrebacken sendte bolden på tværs, hvor Harvey Barnes let kunne prikke bolden i mål.

Leicester fortsatte med at mase på, og de viste hvorfor, at de er at finde i toppen af Premier League. Der var et godt flow i deres direkte afleveringer, og de fandt mellemrummene hver gang.

Der var dog lidt malurt i bægeret for Brendan Rodgers i første halvleg. Efter 34 minutter måtte Nampalys Mendy lade sig udskifte med en skade i knæet, og fem minutter senere måtte Jamie Vardy også forlade banen med noget, der ligner en forstrækning i bagdelen.

Hjemmeholdets føring blev fordoblet kort før pausefløjt. Her sendte en særdeles velspillende Harvey Barnes en aflevering på tværs i feltet til en fremadstormende Ricardo Pereira, der knaldede bolden i mål med et flot vristspark. Derfor var pausestillingen 2-0 til Leicester.

Drømmestart for West Ham i anden halvleg
Udeholdet fik en fantastisk start på anden halvleg, da kampens dommer, David Coote, fløjtede for straffespark til gæsterne efter en duel mellem indskiftede Wilfred Ndidi og Sebastian Haller efter få minutter.

Mark Noble tog sig af straffesparket, og det gjorde han på fornemeste vis. Den rutinerede spiller placerede bolden i midten af målet, mens Kasper Schmeichel gik til sin højre side. Derfor var spændingen tilbage i opgøret til trods for en massiv Leicester-dominans i første halvleg.

London-klubben fik blod på tanden efter målet, og de var særdeles farlige på hjørnespark. Først fik Michael Antonio en stor mulighed efter et spark fra hjørneflaget, som Kasper Schmeichel fik afvist med knæet. Kort efter fik de en ny stor chance på et hjørnespark, hvor Angelo Ogbonna headede på kassen, men Antonio lavede frispark på Schmeichel i situationen.

Det virkede til, at Leicester fik et bedre greb om kampen med 20 minutter tilbage af opgøret. Her fik hjemmeholdet kombineret sig frem til flere chancer, hvor blandt andet Perez og Barnes havde nogle farlige forsøg, inden James Maddison sendte en flot langskud afsted fra distancen, som Darren Randolph tog sig af.

Efter 81 minutter fik de blåklædte mulighed for at få lidt ro på tingene. Kelechi Iheanacho var i fremdrift på udeholdets banehalvdel, og han driblede ind i feltet, hvor Angelo Ogbonna nedlagde angriberen på ulovlig vis, og derfor fløjtede dommeren for straffespark. Ayoze Pérez tog sig af skuddet fra pletten, og han smadrede kuglen ind kassen uden chance for Darren Randolph i målet.

Med to minutter igen blev Ayoze Pérez dobbelt målscorer. Et nyt flot angreb af hjemmeholdet endte i fødderne på den spanske angriber, der med et fladt skud udbyggede føringen til 4-1.

Flere scoringer kom der ikke i opgøret, og Leicester fik dermed en tiltrængt sejr efter to nederlag, mens David Moyes kun har vundet en kamp i Premier League, siden han tiltrådte som mananger for West Ham.