Fodbold nyheder

Fyringer til 800.000.000

Af Torsten Brix

Tålmodigheden virker til at være kort hos Chelsea-ejer Roman Abramovich.

Article image
Ritzau-Scanpix

Siden Roman Abramovich købte Chelsea i 2004 har den stenrige russer brugt omkring 800 millioner kroner i kompensationer efter manager-fyringer. Senest er det kommet frem i The Guardian – og i Chelseas sidste regnskab – at fyringen af Antonio Conte kostede 250 millioner kroner. Her kan du læse mere om de mange fyringer af Abramovich.


2000-04
Claudio Ranieri
Hvordan sluttede det: Fyret
Alle forventede en fyring, da Abramovich tog over i 2003, men inden dette skete, nåede den italienske manager at bruge over en milliard på nye spillere. Alligevel sluttede de på andenpladsen i Premier League, og så var det ud af vagten.
Fyringen kostede: 10 millioner kroner


2004-07
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: En fælles beslutning om at stoppe samarbejdet. Den portugisiske manager vandt mesterskabet i både 2005 og 2006, men stoppede i den efterfølgende sæson, selvom han på daværende tidspunkt havde tre år tilbage af sin kontrakt.
Fyringen kostede: 190 millioner kroner


2007-08
Avram Grant
Hvordan sluttede det: Fyret
Chelsea sluttede igen på andenpladsen i Champions League og Premier League, men det var ikke godt nok for Abramovich, og Grant blev fyret efter blot otte måneder.
Fyringen kostede: 40 millioner kroner


2008-09
Luiz Felipe Scolari
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret midt i sæsonen, imens holdet var på en fjerdeplads og stadigvæk med i Champions League og Fa Cuppen. Scolaris talsmand Acaz Felleger skulle have sagt: ”Det virkede til, at Abramovich tog en beslutning”.
Fyringen kostede: 110 millioner kroner


2009-2011
Carlo Ancelotti
Hvordan sluttede det: Fyret
Anden sæson uden et trofæ blev for meget for Abramovich. Holdet sluttede på andenpladsen, og træneren blev fyret i spillertunnellen efter sæsonens sidste kamp, som var et nederlag til Everton, hvor Ancelotti er i dag.
Fyringen kostede: 50 millioner kroner


2011-12
Andre Villas-Boas
Hvordan sluttede det: Fyret
Mindre end ét år fik han i London-klubben, og i forbindelse med fyringen kom Chelsea med følgende udmelding: ”Desværre har resultaterne og spillet ikke været godt nok, og der er ingen spor af fremgang”.
Fyringen kostede: 100 millioner kroner


2012
Roberto Di Matteo
Hvordan sluttede det: Fyret
Di Matteo vandt Champions League og FA-cuppen, inden han fik en to-årig kontrakt, men efter otte måneder i jobbet blev han fyret.
Fyringen kostede: 80 millioner kroner


2013-15
Jose Mourinho
Hvordan sluttede det: Fyret
Blev fyret anden gang, at han var i klubben, da klubben på det tidspunkt var på en rystende 16. plads i Premier League – blot ét point over nedrykningsstregen. Mourinho mente, at spillerne havde svigtet ham syv måneder, efter de havde vundet mesterskabet.
Fyringen kostede: 140 millioner kroner


2016-18
Antonio Conte
Hvordan sluttede det: Fyret
Kort efter mesterskabet i 2016/17 fik Conte en ny kontraktforlængelse, men den kom han ikke til at opfylde. For i sommeren 2018 blev han fyret efter Chelsea var sluttet på femtepladsen og dermed ikke kvalificeret sig til Champions League. Rygterne gik derudover på, at Conte var voldsom utilfreds med, at han ikke havde større indflydelse på indkøbene i klubben – blandt meget andet.
Fyringen kostede: 250 millioner kroner


2018-19
Maurizio Sarri
Hvordan sluttede det: Fyret
Det blev kun til en sæson inden den italienske manager forlod London. Det skete selvom Sarri havde vundet Europa League, samt skaffet Champions League-fodbold til "Bro'en". Sarri tog i stedet til de mangeårige italienske mestre fra Juventus.
Fyringen kostede: uvist

Mere om Chelsea

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik