H. Kane (53), D. Alli (72)
A. Webster (37)
Obaida El-Itr

Tottenham vendte truende nederlag til sejr

Mourinhos tropper var bagud 0-1, men endte med at vinde kampen mod Brighton med 2-1.
Dagens tidlige Boxing Day-kamp stod mellem Tottenham og Brighton. Det seneste møde mellem de to klubber endte med et 3-0-nederlag til London-klubben, og derfor var der noget at revanchere.

Hjemmeholdet startede dog sløvt, og det var overraskende nok Brighton, som kom bedst ud til kampen. Udeholdet kom til et par skudchancer, men det blev aldrig helt farligt.

Efter 24 minutter kom Harry Kane fri med målmanden, og den engelske landsholdsangriber prikkede bolden forbi Mathew Ryan i målet. Målet blev dog meget kontroversielt underkendt af VAR.

Efter det annullerede mål bølgede spillet frem og tilbage, og det så ikke ud til at hjemmeholdet ville sende Brighton hjem med et stor nederlag.

Otte minutter før pausefløjt slog Potters tropper til på et frispark, da Adam Webster kom højst på et Pascal Gross’ indlæg. 0-1.

Anden halvleg udspillede sig lidt anderledes. Nu sad Tottenham på spillet, og Brighton forsøgte at slå til i omstillingerne.

I minut 53 kom forløsningen for Tottenham-spillerne, da Harry Kane sendte en afslutning mod mål. Ryan reddede, men kaptajnen var hurtig på riposten, og sendte iskoldt bolden i netmaskerne. 1-1.

Nu jagtede Kane og co. føringsmålet, og kreative kræfter som Lo Celso og Eriksen blev indskiftet.

Det lykkedes 17 minutter før slutfløjt, da Dele Alli fløjt sender kuglen over Ryan i modsatte hjørne efter en flot aflevering fra Højrebacken Serge Aurier. 2-1.

I slutfasen var Tottenham tættere på at udbygge føringen, end Brigton var på at udligne. Dele Alli fik ramt undersiden af overliggeren, og vi også tæt på at få en danskerscoring, da Eriksen fra få meter afsluttede på mål, men skuddet blev blokeret efter en fremragende tackling.

Med sejren kravler Tottenham op på femtepladsen. De kan dog overhales af Sheffield United og Wolves, som spiller mod henholdsvis Watford og Manchester City.