Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 2
(0 - 0)
Salzburg
Liverpool
N. Keïta (57), M. Salah (58)
Tobias Mølgaard Sørensen

Optakt: RB Salzburg - Liverpool

Puljefinalen i Champions Leagues gruppe E, når Salzburg skal forsøge at sende sig selv videre og de forsvarende vindere ud, inden den sjove del af turneringen begynder.
Kommentar
Der er alt at spille for, når Red Bull Salzburg byder Liverpool velkommen på Red Bull Arena i morgen aften, hvor begge hold ved, at en sejr kan forsegle deres videreskæbne i Champions League-turneringen.

Liverpool fører an i gruppen med ti point efter de fem kampe, hvor Salzburg ligger på en 3.-plads med 7 point. Det engelske mandskab skal blot undgå at tabe for at gå videre i turneringen. Det vil ikke ligne Jürgen Klopp at gå ind til en kamp og forsøge at få uafgjort. Han vil slås for sejren mod et stærkt østrigsk hjemmebanehold.

Gæsterne skal ikke undervurdere deres kommende modstander, da Salzburg gav dem kamp til stregen i det omvendte opgør på Anfield, hvor de scorede tre gange. Det vil sige, at Salzburg er det hold, der har scoret flest mål mod Liverpool, udover Arsenal, der nettede fem gange i det vanvittige Carabao-cup-opgør.

Presset er størst på englænderne, der er startet på det hårde december-program, hvor de skal forsøge at fortsætte deres vinderkultur, da et nederlag vil kunne sætte gang i en negativ periode, hvor spillernes selvtillid vil blive ramt. Jürgen Klopp har været god til mandskabsplejen, og han har fået roteret godt og grundigt i de to første december-kampe, hvor flere marginal-spillere fik minutter i benene, blandt andet Shaqiri og Origi.

Salzburgs jagt på mesterskabet i den hjemlige liga er ikke lige så imponerende, som det Liverpool præsterer i øjeblikket, men de fører den østrigske liga med tre point efter 17 kampe, hvor deres unge nordmand står noteret for 16 fuldtræffere.

Det bliver Erling Braut Haaland, som Salzburg skal sætte deres lid til, og Liverpool skal ligeledes lukke ned for ham. Han startede ikke inde på Anfield, men blev skiftet ind i anden halvleg, hvor han brugte lidt over tre minutter på at komme på scoringstavlen.

Meget peger ikke på, at Liverpool vil tabe kampen, da de har set stærke ud i størstedelen af sæsonens kampe, og de har mange spillere friske til opgøret, da de er blevet sparet i de seneste kampe.

Hvis det lykkes for Salzburg at tage sejren, så bliver Liverpool det andet hold i Champions League-historien til at ryge ud af gruppespillet som forsvarende vindere. Chelsea gjorde det i 2012/13-sæson, hvor de året forinden hev trofæet hjem over Bayern München.

Skader og karantæner
Salzburg må undvære en spiller i hver kæde, da forsvarsspilleren Farkas, midtbanespilleren, Bernede og angriberen Koita sidder ude med skader.

Liverpool har Matip og Fabinho ude med skader, men Jürgen Klopp har passende erstatninger til de to fremtrædende spillere.

Forventet startopstillinger
Salzburg:
Stankovic
Kristensen, Onguene, Wober, Ulmer
Mwepu, Junuzovic, Szoboszlai, Minamino
Daka, Haaland

Liverpool
Alisson
Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson
Lallana, Henderson, Wijnaldum
Salah, Firmino, Mané

Kampens profil
Kampens profil må blive hjemmeholdets unge norske komet, der skal forsøge at frembringe sensationen på Red Bull Arena. Han plejer at være garant for mål i denne sæson, og det forventes også, at han finder frem til netmaskerne i denne kamp. Han har otte mål fra sine fem foregående Champions League-kampe.

Kampens resultat
Når Salzburg spiller er der altid garanti for mål, og det samme gør sig gældende for Liverpool. Derfor spår Indkast.dk endnu en målfest mellem de to hold, hvor Liverpool i sidste ende hiver sejren hjem. Kampen ender 3-2 til Liverpool.

Kampen dømmes af hollandske Danny Makkelie og kan ses på TV3 Sport eller Viaplay tirsdag kl. 18:55.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER