Fodbold nyheder

Danmarks seedning til næste Nations League afsløret

Af Christian Bang Jensen

Ved lodtrækningen til den næste Nations League vil det danske landshold være placeret i tredje seedningslag.

Danmark vandt sin Nations League-pulje i 2018 foran Wales og Irland.
Danmark vandt sin Nations League-pulje i 2018 foran Wales og Irland. Ritzau-Scanpix

Når der til efteråret skal spilles en ny omgang Nations League, vil Danmark være placeret i den bedste gruppe af hold. Dette skyldes, at man i 2018 vandt sin pulje i Nations League B-gruppen. Hermed sikrede man sig oprykning til A-gruppen, hvor de stærkeste hold i Europa, kæmper om Nations League-trofæet. Og her bliver Danmark seedet i det tredje lag. Det bekræfter UEFA onsdag på sin hjemmeside efter et møde i schweiziske Nyon.

Danmark, som på det tidspunkt har fået Kasper Hjulmand som ny landstræner, er kommet i samme lag som Bosnien-Hercegovina, Ukraine og Sverige. Dermed bliver det ikke til et rivalopgør med vores svenske naboer. Omvendt er der stadig mulighed for at møde det tyske landshold.

Tyskland er placeret i det fjerde seedningslag sammen med Kroatien, Polen og Island. I øverste lag kan Danmark trække en af de forsvarende puljevindere Portugal, Holland, England og Schweiz, mens de potentielle modstandere fra andet seedningslag er Belgien, Frankrig, Spanien og Italien.

Om Nations League får betydning for kvalifikationsmuligheder til VM i Qatar i 2022, er endnu uvist, men UEFA skriver på Twitter, at flere detaljer omkring dette følger. Det blev dog besluttet, at VM-kvalifikationen i 2021 består af ti grupper, hvor alle gruppevindere går direkte videre til VM i Qatar, mens der skal findes tre playoff-pladser til slutrunden i mellemøsten.

Lodtrækningen til Nations League finder sted 3. marts.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik