M. Hummels (80)
Christian Kern Hansen

Bayern overlegne i alle spillets facetter

Bayern München maste hertil aften Borussia Dortmund i "Der Klassiker"
"Der Klassiker" skulle hertil aften spilles i det sydtyske på Allianz Arena, hvor FC Bayern München hjemme tog imod Borussia Dortmund. Borussia Dortmund lå inden dagens kamp et point foran de seksdobbelte tyske mestre, og der var derfor vigtige point på spil for begge mandskaber. Men Allianz Arena er bestemt ikke et sted Borussia Dortmund har brilleret de sidste par år. De sidste to udebaneopgør mod FC Bayern München var endt med sviende 5 og 6-0-nederlag, men situationen var alligevel en smule anderledes i dagens opgør, hvor man inden dagens kamp som allerede nævnt var foran de mægtige sydtyskere.

Kampen startede med en lige fordeling af boldbesiddelse, hvor begge mandskaber skiftedes til at sætte spillet. Borussia Dortmund var dog i det første kvarter af kampen holdet med den klart bedste boldomgang, men Dortmund formåede ikke at profitere af det gode opbygningspil og omgang med bolden, og efter 16 minutters spil gik det galt. Bayern-højrebacken, Benjamin Pavard sendte en hoppende bold ind i feltet til topscorer Robert Lewandowski der stod fuldstændig umarkeret i det lille felt. Polakken headede sikkert bolden ind, og Bayern München var nu i front efter de første 16 minutter på Allianz Arena.

Efter Bayerns føringsmål ændrede kampen fuldstændig karakter, og Bayern var lige pludselig bedst i alle spillets facetter. Sydtyskerne lagde et massivt pres på Dortmund og skabte flere særdeles gode muligheder. Borussia Dortmund havde store problemer med at opbygge deres spil, da Bayern Münchens høje pres efter føringsmålet fungerede til perfektion.

Efter 36 minutter måtte Dortmund-stjernen Jadon Sancho forlade grønsværen, da hans baglårskade fra midtugens Champions League-kamp mod Inter brød op. Ind kom portugisiske Raphael Guerriero. Minutterne efter, at Dortmund måtte udskifte det engelske stjernefrø, var Dortmund tæt på at komme yderlige bagud i opgøret. Lewandowski sendte et skud afsted i feltet der blev afrettet af Dortmund-venstrebacken Nico Schulz. Klar stod Serge Gnabry til at sparke bolden i nettet, og dette gjorde den tyske kantspiller da også, men desværre for FC Bayern München i en offside-position.

Borussia Dortmund havde ikke haft et skud på mål i hele første halvleg, men efter 44 minutter var Dortmund en smule farlige efter et frispark. Guerriero sparkede frisparket hårdt over mod det bagerste felt, og frem kom Dortmunds belgiske midtbanespiller Axel Witsel, men den belgiske landsholdspiller kunne desværre for Ruhr-klubben ikke dirigere bolden i mål.

1-0 til FC Bayern München var stillingen efter de første 45 minutter.

FC Bayern München kom klart bedst ud til anden halvleg og tog hurtigt teten i kampen. Der skulle da heller ikke gå mere end to minutter før, at FC Bayern München havde udbygget deres føring. Joshua Kimmich sendte en verdensklasse pasning afsted i dybden mod Thomas Müller, der sendte et fladt indlæg ind mod Lewandowski. Polakken fik ikke ram på bolden, men ved siden af ham stod Serge Gnabry klar til sparke bolden ind. Ligesom i første halvleg blev tyskerens mål annulleret, men denne gang kunne målet godkendes efter VAR-undersøgelser. 2-0 til FC Bayern München.

På samme måde som i store dele af første halvleg, var FC Bayern München fuldstændig i kontrol over spillets gang i starten af anden halvleg, og der var decideret klasseforskel mellem de to tyske mastodonter.

Efter en times spil blev Paco Alcacer og Marco Reus skiftet ind for Borussia Dortmund, og de to spillere sørgede for, at der kom lidt mere liv i de offensive aktioner. Efter 68 minutter blev den formstærke marokkaner, Achraf Hakimi sendt afsted på kanten, og marokkaneren lagde et hårdt fladt indlæg ind mod Paco Alcacer. Indlægget blev rettet af, og bolden kom derfor noget uventet hoppende i fødderne til spanieren. Den spanske angriber kunne ikke få ordentlig træf på bolden og måtte se sit forsøg gå forbi den nærmeste stolpe.

Med et kvarter igen cementerede Robert Lewandowski sejren, da han efter en løftet bold af Thomas Müller kom fri i feltet, og her svigtede polakken som sædvanlig ikke. 3-0 til FC Bayern München. Der var nu absolut ingen tvivl om kampens resultat, og kampen udviklede sig nærmeste til en mindre Bayern-legestue. Ondt blev værre for Borussia Dortmund, da Mats Hummels efter 79 minutter måtte se sin blokering tæt inde under mål ende i eget net. Stillingen var nu 4-0 til FC Bayern München med godt ti minutter tilbage af "Der Klassiker"

FC Bayern München er nu to point foran Borussia Dortmund efter aftenens overbevisende sejr, og indtager nu Bundesligaens tredjeplads. Omvendt glider Dortmund ned på femtepladsen efter dagens ydmygelse.

FC Bayern München - Borussia Dortmund 4-0 (1-0)
1-0: Robert Lewandowski: (17)
2-0: Serge Gnabry: (47)
3-0: Robert Lewandowski: (76)
4-0: Mats Hummels (selvmål): (80)