T. Abraham (2), Jorginho (4), Kepa (35), Azpilicueta (63), Jorginho (71), R. James (74)
Q. Promes (20), D. van de Beek (55)
Tobias Mølgaard Sørensen

Et dramatisk festfyrværkeri i London

Chelsea og Ajax skuffede ikke, da de mødte hinanden i London til en af årets bedste Champions League-kampe.
Der blev lovet et festfyrværkeri inden kampen i Amsterdam, men det blev aldrig en rigtig målfest, hvor London-klubben vandt 1-0. Derfor havde begge hold nærmest underskrevet en aftale om en målrig affære på Stamford Bridge, og det blev i hvert fald ikke kedeligt - med hele to selvmål, to straffespark, to røde kort og meget mere.

Chelsea fik en mareridtsstart, da hollandske Promes slog et frispark ind feltet efter to minutter. Det blev kun farligt, fordi Tammy Abraham og Kepa i målet gik fejl af hinanden. Tammy Abraham blev efterfølgende noteret for et klodset selvmål, hvor han bare skulle have sparket bolden ud af kommunen. Der gik kun få sekunder efter Ajax-scoringen, før dommeren pegede på pletten i den anden ende. Formstærke Christian Pulisic blev væltet omkuld, og dommeren så ingen grund til at involvere VAR i den situation.

Jorginho gik til straffesparket og afsluttede utrolig arrogant, og Onana kom til at se dum ud. Ajax-målmanden lå allerede ned, da Jorginho trillede bolden over i den modsatte side. Promes var ikke færdig med at drive gæk med Chelsea-forsvaret, og han kunne sende bolden i nettet efter 20. minutter. I det omvendte opgør i Amsterdam scorede Ajax-spilleren et lignende mål, men det blev efterfølgende underkendt af VAR pga. offside.

Der begyndte at brede sig en panik hos flere af Chelsea-spillerne, hvor både Abraham og Willian lavede flere opspilsfejl. Det var dødboldenes aften på Stamford Bridge, og Ziyech sendte et formidabelt frispark mod mål i 35. minut. Frisparket blev taget få meter fra hjørneflaget, og bolden krøllede over forsvaret op over Kepa, ind på stolpen, dernæst ind i ansigtet på Kepa og i mål. Selvom kampen fik endnu et selvmål, stod der Ziyech på scoringen.

”The Blues” løb hurtigt ned i omklædningen, da dommeren blæste for sidste gang i halvlegen, mens Ajax-spilleren kunne spadsere langsomt ned i spillertunnelen med smil på læberne. Lampard satte unge Reece James ind fra anden halvlegs begyndelse, og det blev en dårligspillende Marcos Alonso, som blev flået ud.

Kurt Zouma tog sagen i egen hånd og drev bolden frem fra forsvaret, og han tromlede sig igennem alt og alle, men hans afslutning var ikke noget at skrive hjem om. Chelsea var begyndt at få flere og flere chancer, men Ajax skulle kun bruge en chance, hvor Donny van de Beek kunne sparke bolden over i det fjerne hjørne efter 56. minutter. En rigtig mavepuster for Chelsea efter en god periode.

Chelsea-kaptajnen, Cesar Azpilicueta, bragte liv tilbage i kampen, da han fik reduceret efter 63. minutter, og han prøvede efterfølgende at opildne fansene.

Efter 68. minutter blev kampen endnu mere hektisk, da kampens italienske dommer delte et rødt kort ud til Danny Blind efter en hård tackling på Hudson-Odoi. Dommeren dømte i samme åndedrag straffespark til Chelsea, og Ajax-spilleren Veltman mente, at kampen ikke var levende nok. Han brokkede sig til endnu et gult kort, hvilket betød, at han også blev sendt tidlig i bad.

Jorginho stod overfor Onana for anden gang i kampen. Igen sendte den lille italiener kuglen ind i målet. Reece James sendte hele stadion i kog, da han udlignede til 4-4 i det 74. minut. Chelsea-kaptajnen har aldrig nogensinde scoret to mål i en kamp, men det var miraklernes aften - også alligevel ikke. Målet blev efterfølgende underkendt pga. hånd på bolden.

Belgiske Michy Batshuayi kom ind og havde en kæmpe chance i de dødende minutter, men Ajax-keeperen Onana lavede en mesterlig redning. Til trods for de mange spilstop i kampen blev der kun lagt fire minutter til, og det var ikke nok for hjemmeholdet. De burde være glade for det ene point og deres vanvittige comeback.