Europa: Champions League
FT
4 - 4
(1 - 3)
Chelsea
Ajax
T. Abraham (2), Jorginho (4), Kepa (35), Azpilicueta (63), Jorginho (71), R. James (74)
Q. Promes (20), D. van de Beek (55)
Obaida El-Itr

Optakt: Chelsea - Ajax

Chelsea har aldrig tabt til en hollandsk klub i Champions League, og Ajax har aldrig tabt en udekamp på engelsk jord.
Kommentar
Chelsea har siden sejren mod Ajax i Holland vundet deres seneste to Premier League-kampe mod Watford og Burnley og vist gode takter offensivt. Christian Pulisic overraskede de fleste, da han i 4-2-sejren mod Burnley diskede op med et fremragende hattrick. Det første mål med højre, det andet med venstre og det tredje fra et hovedstød. Til gengæld har London-klubben haft problemer med at holde buret rent. Det er som om, koncentrationen forsvinder i defensiven i takt med at slutfløjtet nærmer sig. Derfor kom det også som en lille overraskelse, at ”The Blues” kunne holde de hollandske mestre fra at score på Johan Cruyff Arena.

Chelsea ligger i skrivende stund på fjerdeplads med seks point ned til nærmeste forfølger. Efter sejren mod Ajax for to uger siden, overtog Lampards tropper førstepladsen. Chelsea har aldrig tabt en Champions League-kamp til en hollandsk modstander.

Gæsterne fra Ajax fortsætter den uhyggelige stime i Æresdivisionen, hvor de endnu ikke har tabt en eneste kamp. I mellemtiden er det også blevet til en storsejr på 4-0 mod rivalerne fra Feyenoord. Erik ten Hags tropper har scoret otte mål i deres seneste to kampe, og Ajax-offensiven kan være et ubarmhjertigt bekendtskab for de fleste. Det lykkedes Chelsea-defensiven at holde Tadic og co. fra de store chancer i det første opgør, og det er noget af en præstation, hvis de formår at gøre det igen.

Ajax har fået forbud mod at have fans med på Stamford Bridge som straf for tidligere uroligheder. Ajax har aldrig tabt en udekamp i Champions League mod en engelsk modstander.

Skader og karantæner
Chelsea må stadig undvære Antonio Rudiger. Andreas Christensen, Ross Barkley og N'Golo Kante deltog alle til træningen forud for kampen.

For Ajax er Edson Alvarez og Donny van de Beek tvivlsomme.

Forventet startopstillinger
Chelsea (4-2-3-1).
Arrizabalaga, Azpilicueta, Zouma, Tomori, Alonso,
Jorginho, Kovacic;
Willian, Mount, Pulisic,
Abraham

Ajax (4-3-3).
Onana, Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico,
Alvarez, Martinez, Van de Beek,
Ziyech, Tadic, Neres

Kampens profil
Christian Pulisic har virkelig grebet chancen, og Indkast.dk tror på, at amerikaneren fortsætter de gode takter.

Kampens resultat
Det bliver svært for Chelsea at holde Ajax fra at lave en enkel kasse eller to. Ajax skriver historie og vinder for første gang nogensinde en Champions League-kamp på engelsk jord. 1-2 til Ajax.

Kampen dømmes af italienske Gianluca Rocchi og kan følges på TV3+ og Viaplay tirsdag klokken 21:00.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER