Fodbold nyheder

Top 20: Dårligste Abramovich-handler

Af Torsten Brix

Indkast.dk har lavet denne liste…

Article image
Ritzau-Scanpix

20. Glen Johnson
Glen Johnson blev hentet ind som en lovende back, men viste sig at være langt bedre offensivt end defensivt. Derfor blev han sendt på leje i Portsmouth, som senere købte ham.19. Filipe Luis
Den brasilianske back nåede kun en enkelt sæson i Chelsea, hvor han ofte agerede reserve for Azpilicueta.


18. Jiri Jarosik
Blev købt billigt ind i CSKA Moskva, men slog aldrig rigtig igennem hos Chelsea, selvom han fik en Premier League-guldmedalje om halsen.


17. Yussi Benayoun
Israeleren var glimrende i Liverpool, men ikke i Chelsea, som senere lejede ham ud til Arsenal.


16. Hernan Crespo
Når han endelig spillede, gjorde han det glimrende, men kun 49 kampe på fem sæsoner vidner om spild af penge. Blev lejet ud til både Milan og Inter.


15. Asier Del Horno
Det blev aldrig helt godt...


14. Scott Parker
Englænderen led under, at han var backup for Claude Makélélé og Frank Lampard. Han fik aldrig nogen betydelig rolle i Chelsea.


13. Mateja Kezman
Kom til Chelsea efter at have scoret vanvittige 105 mål i 122 kampe for PSV. I Chelsea blev det blot til fire mål i 25 kampe, før han blev solgt til Atlético Madrid.


12. Bosingwa
Chelsea betalte næsten 200 millioner kroner for højrebacken, som henover nogle sæsoner totalt mistede sin værdi.


11. Marko Marin
Roberto Di Matteo håbede på, at Marin ville blive den nye Arjen Robben, men et hav af skader og dårlige præstationer ødelagde tiden i Chelsea.


10. Khalid Boulahrouz
Forsvarsspilleren blev besynderligt nok tildelt trøje nr. 9, og lignede også ofte en spiller ude af position. Blev sendt på leje i Sevilla, og senere solgt til Stuttgart.


9. Michy Batshuayi
Angriberen kom fra Marseille, men kom aldrig til at lave mål for Chelsea.


8. Yuri Zhirkov
Den dyrt indkøbte russer kunne aldrig slå sig fast på holdet, hverken som venstre back eller kant.


7. Juan Sebastian Veron
Chelsea overtog Veron fra Manchester United, og det fortryder de nok. Argentineren viste ikke det talent man så, at han havde i den italienske liga. Spillede meget få kampe i Chelsea, som også lejede ham ud.


6. Danny Drinkwater
Kom fra mesterholdet Leicester, men kom aldrig på holdet i Chelsea.


5. Shaun Wright-Phillips
Et af Abramovich' dyreste fejltagelser - blev købt i Manchester City for omkring 250 millioner. På tre sæsoner blev det blot til fire mål, inden City købte ham tilbage - for 90 millioner.


4. Alvaro Morata
500 millioner kroner gav Chelsea til Real Madrid for den spanske angriber, men det blev aldrig godt i London.


3. Andriy Shevchenko
Den ukrainske bomber havde en fantastisk scoringsstatistik i AC Milan, men var ikke i nærheden af det samme i Chelsea. Han blev lejet tilbage af Milan, og til den tid havde han glemt hvordan man scorer mål.


2. Adrian Mutu
Mutu havde ikke været på listen, hvis det ikke var for sagen om kokainmisbrug. Han startede godt i Chelsea med fire mål i tre kampe, men herefter gik det ned af bakke, og så kom misbruget. Chelsea sagsøgte angriberen, og blev kompenseret med 150 millioner kroner.


1. Fernando Torres
Prisen på omkring 520 millioner kroner slog engelsk transferrekord - og det var der en grund til. Torres havde bombet for Liverpool i fire sæsoner, men farligheden tog han bestemt ikke med til Chelsea.


Mere om Chelsea

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik