Fodbold nyheder

Optakt: Brasilien – Venezuela

Af Torsten Brix

Mon ikke ”Samba-holdet” bare fortsætter med at imponere? Brasilien har vundet seks af de sidste syv Copa America-kampe imod Venezuela… mon ikke de gør det igen og dermed sikrer sig videre deltagelse i den store turnering…

Da Brasilien vandt deres åbningskamp forleden til Copa America med 3-0 over Bolivia, var det med Miranda, Alex Sandro, Eder Militao, Allan, Gabriel Jesus og Willian… på bænken. Det giver et lille billede af, hvilket materiale som den brasilianske landstræner – Tite – har at gøre med til næste opgør, som er imod Venezuela.

Hjemmeholdet Brasilien var ellers uden den skadede Neymar i lørdagens opgør, men der er bare så meget kvalitet i den fodboldglade nation. Landstræneren Tite ved godt, at han står i spidsen for et hold, der ikke bare skal vinde, men også spille flot og unik fodbold:

- Tilskuerne vil bue af os, hvis vi spiller for meget baglæns.

Imod Bolivia blev der ikke buet af Brasilien. De tilspillede sig tyve afslutninger, og kun fem af disse var indenfor målrammen. Tre af dem endte dog i mål, så Brasilien viste, at de godt kan uden Neymar.

Venezuela startede turneringen med at spille målløst imod Peru, men de var også i undertal de sidste 15 minutter, da Luis Mago havde fået sit andet gule kort. Et resultat som Venezuela kan være mest tilfredse med, da Peru to gange havde bolden i Venezuelas mål. Derudover misbrugte West Brom-angriberen Salamon Rondon et par solide muligheder, og derfor er det måske et ganske fair resultat, men ikke noget som Venezuela kan bruge til ret meget, da de nu helst skal have point i mod Brasilien – hvilket træner Rafael Dudamel også har udtalt.

Kigger man i statistikkerne, er der dog ikke meget, der tyder på dette, da Venezuela har mødt Brasilien 14 gange til Copa America, hvilket er endt med et samlet nederlag på 61-4. Omvendt har de blot tabt en af deres sidste otte kampe, hvilket var til Mexico for et par uger siden.


Bud på kampen
Brasilien har kun tabt en kamp af deres sidste 27, hvilket var 1-2-nederlaget til Belgien til sommerens VM-slutrunde, og Venezuela kommer ikke til at ændre meget på den statistik. Indkast.dk forventer en 3-0-sejr. Vil du i øvrigt gerne spille på kampen, kan Indkast.dk anbefale unibet casino bonus.


Skader og karantæner
Lidt overraskende havde Tite valgt at starte med de to lidt aldrende centrale midtbanespillere – Fernandinho og Casemiro. Begge gjorde det så godt, at det forventes, at de begge får chancen igen. Ellers forventes det, at Gabriel Jesus bytter med Firmino, der har haft en lang sæson i Liverpool.

Venezuela forventes at bytte den karantæneramte Mago med Ronald Hernandez. Derudover menes det, at Rondon får genvalg i angrebet, selvom han som tidligere nævnt misbrugte flere muligheder i deres første kamp.


Forventet startopstilling
Brasilien:
Alisson
Alves, Marquinhos, Silva, Luis
Casemiro, Fernandinho
Richarlison, Coutinho, Neres
Jesus

Venezuela:
Farinez
Hernandez, Chancellor, Villanueva, Rosales
Savarino, Herrera, Moreno, Rincon, Murillo
Rondon


Seneste seks kampe
Brasilien: VUVVVV
Venezuela: UVUTVU

Kampen dømmes af Julio Bascunan Gonzalez og kan ses onsdag nat kl. 02.30 på TV3max.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik