Fodbold nyheder

Optakt: Liverpool-Porto

Af Silas Stage

Gentagelse af sidste år?

Kommentar:
Da de to hold mødte hinanden på Anfield i sidste år CL-ottendels-finaler, var festen allerede lukket. Liverpool havde spillet Porto ud af egen bane godt tre uger forinden, da englænderne havde vundet 5-0. Derfor blev det næppe en højspændt kamp, men Porto undgik en røvfuld – og endda nederlag. De tog hjem med et hæderligt 0-0 i bagagen. I år bliver det dog ikke nemmere for portugiserne, der skal møde Premier Leagues tophold, der ikke har tabt siden den 7. januar.

På trods af hjemmebanefordelen er Porto hverken uden chancer eller selvtillid. De har vundet fem af de seneste seks kampe og ligger a point med Benfica i den hjemlige liga. Det vigtige spørgsmål bliver om, det bliver en gentagelse af sidste års kamp på Anfield eller sidste års kamp på Estádio do Dragão.

Karantæner og skader:
Liverpool er uden de sædvanlige Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana og Joe Gomez. Oxlade-Chamberlain og Gomez rygtes snart tilbage, men det må anses som værende usansynligt, at Jürgen Klopp vil tage dem i brug. Derudover sidder Andrew Robertson ude med en karantæne.
Værre er det for Porto, der har Vincent Aboubakar og Alex Telles ude med skader og Felipe, Pepe og Héctor Herrera ude med karantæner.

Forventede startopstillinger:
Liverpool (4-3-3):


Porto (4-4-2):


Bud på kampens profil:
Sidste år straffede Sadio Mané det portugisiske hold med et fantastisk hattrick i det første opgør, og han har været i blændende form gennem hele sæsonen, så mon ikke han kan gøre skade på det Porto der har tre faste forsvarsspillere ude med karantæne og skader.

Bud på kampens resultat:
Liverpool bør vise klassen og give sig selv et godt udgangspunkt for returopgøret i Portugal. ”The Reds” vinder 3-0.

Kampen spilles tirsdag d. 9/4 kl. 21 og kan ses på TV3 Sport. Kampens dommer er Antonio Miguel Mateu Lahoz.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik