Fodbold nyheder

Optakt: Tottenham - Barcelona

Af Ryan Svale

Tottenham jagter første sejr i Champions League, mens Barça skal forsøge at ride videre på bølgen.

Kommentar:

Værterne fra Tottenham har fået styr på rytmen igen efter, at man i september måned tabte tre kampe i streg, bland andet tabte man 2-1 ude med Inter. Holdet har vundet de seneste to kampe i Premier League med hvv. 2-1 og 2-0 og det placerer holdet på en fjerdeplads i den engelske Premier League - fire point efter Liverpool og Manchester City i toppen af ligaen.

Spurs jagter dog stadig sin første sejr i Champions League. London-klubben kom ellers planmæssigt foran i den seneste rundes kamp mod Inter, men med to sene italienske scoringer lød Inter med sejren. Det har dermed placeret Tottenham i en vanskelig situation, der er pisket til at vinde for stadig at holde liv i drømmen om videre avancement. Der venter dog en svær opgave for Tottenham, når de forsvarende spanske mestre fra FC Barcelona kommer på besøg. Tottenham slog dog i sidste sæson de forsvarende Champions League mestre fra Real Madrid på hjemmebane, så værterne håber helt sikkert på en gentagelse, når Messi og co. kommer på besøg. Muligheden for en sejr til hjemmeholdet mindskes dog, når man se på skadeslisten. Klubben må dog se bort fra flere profiler, da Dele Alli, Christian Eriksen, Moussa Dembélé, Jan Vertoghen og Serge Aurier alle er ude med skade.

Gæsterne fra FC Barcelona viste klassen i seneste Champions League, da de via et hattrick af Lionel Messi slog PSV med hele 4-0. Dermed blev banen vejet for den catalanske storklub, der har store drømme om at løfte Champions League-trofæet denne sæson. Det er dog ikke et FC Barcelona-hold i den bedste forfatning, der topper op på Wembley. Rotationsprincipper har ikke fungeret for Barcelona i de tre seneste kampe og derfor er catalanerne uden sejr i de seneste tre kampe, hvor de er blevet til uafgjort med hhv. Girona og Bilbao på hjemmebane, mens holdet i onsdags led et nederlag mod bundproppen Leganes. Det kører altså ikke hverken resultat eller spillemæssigt for de ellers så sejrvante catalanere på det seneste, og krisespørgsmålet hænger tungt over hovedet på spillerne, mens træner Valverdes-position begynder at blive truet. Det tager dog ikke selvtilliden fra Barca-spillerne, der har et erklæret mål denne sæson: Champions League-trofæet. Det bliver derfor et topmotiveret Barcelona hold, der går på banen i London i morgen aften. For det første for at modbevise kritikerne om, at holdet ikke er i krise. Og for det andet for at bevise overfor konkurrenterne, at man mener det seriøst, når man siger man går efter Champions League.

Karantæner og skader:

Hjemmeholdet fra Tottenham har både Dele Alli, Christian Eriksen, Moussa Dembélé, Jan Vertoghen og Serge Aurier på skadeslisten, mens udeholdet fra Barcelona må se bort fra en karantæneramt Samuel Umtiti, der fik rødt i seneste runde, samt Sergi Roberto, der måtte udgå med en skade mod Bilbao.

Forventede startopstillinger:
Tottenham (4-3-3):Barcelona (4-4-2):Bud på kampens profil:

Lionel Messi. De seneste resultater i ligaen har vist, hvor vigtig en mand den lille argentiner er for Barcelona-mandskabet. Har han en dårlig dag, har hele holdet en dårlig dag. Messi startede på bænken i weekendens opgør mod Bilbao, for at blive sparet til dette opgør. Med tre mål i seneste runde og med en hungren efter at løfte endnu et CL-trofæ, så er det manden, som det skal komme fra, hvis Barcelona skal rejse fra London med en sejr.

Bud på kampens resultat:

Det bliver en tæt affære, men herfra lyder buddet på en 1-2 sejr til udeholdet fra Barcelona.

Formkurve:
Tottenham:V-V-T-T-T
Barcelona:U-T-U-V-V


Seneste kampe Tottenham:
2018-09-29HuddersfieldTottenham0 - 2
2018-09-22BrightonTottenham1 - 2
2018-09-18InternazionaleTottenham2 - 1
2018-09-15TottenhamLiverpool1 - 2
2018-09-02WatfordTottenham2 - 1


Seneste kampe Barcelona:
2018-09-29BarcelonaAthletic Club1 - 1
2018-09-26LeganésBarcelona2 - 1
2018-09-23BarcelonaGirona2 - 2
2018-09-18BarcelonaPSV4 - 0
2018-09-15Real SociedadBarcelona1 - 2


Kampen spilles onsdag d. 3/10 klokken 21.00 og kan følges på TV3 +

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik