Fodbold nyheder

Optakt: Lyngby BK - Vendsyssel FF

Af Jacob Bøgen Clausen

Kan Lyngby vende opgøret og forblive i Superligaen?

Kommentar:

Bronzemedaljerne er i denne sæson skiftet ud med nervepirrende nedrykningskampe hos Lyngby Boldklub. Og efter torsdagens 0-1-nederlag til Vendsyssel hænger Superliga-statussen i en særdeles tynd tråd.

Lyngby skal have sin blot anden sejr i 22 kampe, hvis ikke den skal stå på 1. divisionsbold efter sommerferien, når sjællænderne spiller returkamp mod Vendsyssel FF søndag eftermiddag. Det er derfor et yderst presset Lyngby-mandskab, der skal forsøge at vende 0-1-resultatet hjemme på Lyngby Stadion.

Vendsyssel FF står i playoffkampe for anden sæson i træk, og det tyder på, at det efter flere år i subtoppen af 1. division endelig skal lykkes nordjyderne at tage turen i Superligaen. Sidste år satte AC Horsens en stopper for oprykningen, men i år har Vendsyssel givet sig selv et glimrende udgangspunkt i form af 1-0-sejren i torsdags.

Cheftræner, Jens Berthel Askou, er da også klar over kampens vigtighed:

- Vi skal kigge hinanden i øjnene og sige, at vi skal gøre det færdigt. Også hvis vi får en føring, så må vi simpelthen ikke blive bange for at miste, lave for mange fejl, gå i panik eller blive for passive. Det er vigtigt, vi bliver ved med at løbe, siger cheftræneren til Vendsyssel FF's officielle hjemmeside.

Lyngby har det normalt fint, når holdet møder Vendsyssel på hjemmebane, da det er blevet til fem sejre i seks dueller. Den seneste kamp i Lyngby mellem de to klubber, resulterede dog i en Vendsyssel-sejr på 1-0, og det må ikke gentage sig, hvis de kongeblå skal undgå nedrykning.

Karantæner og skader:

Hos Lyngby er Oliver Lund tvivlsom.

Moses Opondo er ligeledes tvivlsom hos Vendsyssel.

Forventede startopstillinger:

Lyngby BK:Vendsyssel FF:Bud på kampens profil:

Vendsyssel kommer under pres fra et Lyngby-mandskab, der skal frem over stepperne, og som nok gerne vil udligne kampen hurtigst muligt. Derfor bliver gæsternes keeper, Nicolai Flø, en vigtig mand for nordjyderne.

Bud på kampens resultat:

Vendsyssel vinder med 2-1, og sikrer oprykning til Superligaen.

Kampen spilles søndag d. 27/5 klokken 16.00 og kan følges på Canal 9.
Kampens dommer er Anders Poulsen.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik