Fodbold nyheder

En chance var nok for Chelsea

Af Tobias Tange

Chelsea spillede ikke godt, og Bate ramte træværket tre gange, men alligevel tog gæsterne de tre point.

Det er ikke andet end to uger siden, at Chelsea, og især Ruben Loftus Cheek, leverede en overbevisende præstation hjemme imod hviderussiske Bate Borisov. Det var dog ikke til at se i første halvleg i dagens kamp.

Chelsea var godt nok dominerende på bolden, men London-holdet havde utroligt store problemer med at nedbryde den solide Bate-defensiv.

Derimod var det faktisk hjemmeholdet, der var de farligste. Efter et kvarter var de også lige ved at bringe sig foran. Midtbanespilleren Dmitri Baga modtog bolden med plads foran sig og trykkede af. Bolden stryger forbi Kepa i kassen, men heldigvis for spanieren tog den stolpen.

Resten af halvlegen kan bedst beskrives som utroligt begivenhedsløs. Kampbilledet ændrede sig ikke tydeligt, Maurizio Sarris tropper spillede bolden tålmodigt rundt, men kom aldrig til noget, ligesom hjemmeholdet heller ikke fik noget ud af deres forsøg på kontrastød.

Efter en noget slatten første halvleg formåede Chelsea noget, som der ikke er sket for dem hele sæsonen. De gik fra banen uden at have haft en afslutning på mål. Og det på trods af, at de havde bolden 78% af tiden.

De skulle dog ikke bruge lang tid i anden halvleg inden de fik ramt målet. Der skulle gå seks minutter, og den afslutning sneg sig også forbi keeperen og ind i kassen.

Det var Olivier Giroud, som fik scoret sit første sæsonmål. Franskmanden kom forrest på et indlæg fra Emerson og headede mod forreste hjørne. Her kom keeper Shcerbitski egentligt på bolden, men i stedet for at slå den væk, fik han pareret den op i nettet. Det var noget, der lignede et drop.

Det betød dog ikke, at Chelseas spil begyndte at sprudle efter dette. I realiteten ændrede scoringen – som scoringer ellers ofte gør – ikke kampen.

Chelsea fortsatte med at dominere, men uden at skabe noget som helst.

Det skulle hjemmeholdet dog gøre kort efter Girouds scoring.

Først ramte de overliggeren på en flugtning, hvor Kepa var prisgivet i målet, og herefter blev det også til endnu en stor chance.

Efter et fladt indlæg skråt tilbage fra venstre side endte bolden hos en helt fri Aleksey Rios, men den hviderussiske højreback bragede dog bolden langt over målet i bedste Serie 6-stil.

Selvom den sidste halve time egentligt var begivenhedsløs skulle hjemmeholdet dog alligevel være ved at redde et point i overtiden. Efter et hjørnespark endte bolden ude hos Rias, men for anden gang i kampen tog bolden stolpen, og dermed kunne Chelsea, uden at imponere, tage alle tre point med hjem til London.

Bate Borisov – Chelsea: 0-1 (0-0)
0-1: Olivier Giroud (52')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik